Takip Et

ANKARA ZİRAAT ODALARI’NI KİMLER DİNLEDİ? CHP AYDIN MİLLETVEKİLLERİ

Aydın Ziraat Odaları olarak ve 18 ilin Ziraat Odaları Başkanları ile beraber Ankara’da Türk tarımının güncel sorunlarını yetkililere iletmek üzere TBMM “Tüm Aydın Milletvekilleri”, Tarım Orman Bakanlığı, diğer kurumlarda sorunları aktardık.

İkinci ziyaretimizi CHP aydın milletvekillerine gerçekleştirdi.

Sayın Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız’ın hazır bulunduğu toplantının en önemli özelliği adı geçen CHP Aydın milletvekillerinin konuya verdikleri önemin ön plana çıkması idi.Herbiri tüm Aydın Ziraat Odaları Başkanlarını tek tek dinlerlerken kendileri ile beraber danışmanlarının da ayrıca not almaları ilgi çekici idi.

Politikada geçerli bir söz vardır:”Siyaset boşluk götürmez.”CHP bunun farkına varmış durumda.CHP Milletvekilleri AK Parti’nin her boş bıraktığı alanı en hızlı ve akılcı şekilde doldurmaktalar.

Daha önca de yazmıştık. Türkiye’de sektörler arası görünmeyen ve ilan edilmemiş bir mücadele var.Bir tarafta sadece çiftçinin toprağını elinden alarak açlığa ve mesleksizliğe iten,diğer yandan elindeki malı üç puldan da ucuza “kapatıp” kârına kâr ekleyen maden,enerji,inşaat,turizm,ticaret sektörleri diğer yanda Ziraat Odaları,Ziraat Mühendisleri Odalarının başını çektiği üretici yanlısı iki mesleki sivil toplum kuruluşu.

Her nedense kim olduğunu bilmediğimiz bazı odaklar,Ak Parti yönetimlerinin, iki taraf arasında tercihlerini maden,enerji,inşaat,turizm,ticaret sektörlerinden yana kullanmaları konusunda ısrarcı ve başarılılar.Bunun da Aydın’da en canlı örneği jeotermal konusu.Tarıma karşı jeotermali korumak amacı ile bürokrasinin yaptıkları bir yana,json on yılda jeotermal j-lehine tarım aleyhine onlarca yönetmelikte değişiklikler yapıldı.

Ak Parti tarım sektörünü en sona bırakmış durumda. CHP bunun farkında. Başta jeotermal olmak üzere tarımda ihmal edilen veya üretici aleyhine atılan her adımın karşısına çıkmakla başarı puanları elde ettiklerinin farkındalar.

İktidarın çiftçiden geçtiğinin idrakindeler.Mesajları daha çok üretici kesimle ilgili.

Henüz meclisten ayrılmıştık ki Sayın Bülent Tezcan hafta ortasında Efeler ilçesinde ortaya çıkan jeotermal salınımların sonucu pis kokuyu soru önergesi olarak Ankara,Aydın ve Türkiye gündemine yerleştirdi.Nbuna karşılık Ak Parti milletvekillerinden bazıları işi çöplük yangını olarak nitelediler.Ancak inandırıcı olmadı.

Diğeri ise Ziraat Odaları’nın Ankara ziyaretlerinin ana konusu olan “pamuk üretimi ve fiyatları” idi.Sayın Tezcan konuya hakim olarak pamuk ithalatına harcanan dövizden,pamuk destekleme primlerinin açıklanmamasına,Aydın Ziraat Odaları’nın “Pamuk Acil Eylem Planı”na ,çözüm olarak da TMO’nun pamuk destekleme alımları ile fiyatları dengelebileceğine kadar ilgili konulara değinmekte.

CHP milletvekillerini samimi,iktidara gelmenin yolunun çiftçiden geçtiğini,bu alanda da mesajların üretici hedefli olması gerektiğinin bilincinde olduklarını gördük.

Metotları 1960-1970’li yıllardaki Demirel politikalarına benzemekte.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.