Takip Et

14 MAYIS ÇİFTÇİ BAYRAMININ ARDINDAN-1

Tarihimizde 14 Mayıs hep hayrlı günler olarak aklımıza gelmektedir.

En yaygın olanı her yıl tüm millet olarak kutladığımız “Anneler Günü” tüm annelerin değerlerini bir daha ifade etmek için fırsattı.

Siyasi anlamda ise 14 Mayıs 1950, çok partili hayata geçişimizde, önemli bir tarih. DP’nin tek başına iktidarı ve 10 yıl sürecek yeni bir dönemin başlangıcı.

Diğeri ise mesleki anlamda, ülkemizin en geniş ve örgütlü kesimi olan çiftçilerin bayramı.

Son yıllarda Genel Başkan Şemsi Bayraktar ile her bakımdan itibarı artan Türkiye Ziraat Odaları Birliği 14 Mayıs’ı “Çiftçi Bayramı” olarak da zihinlere kazımaya başladı.

Sendika ve sivil toplum anlayışının zemin kaybettiği günümüzde ülke çapına yayılmış ziraat odaları ve üst çatısı olan TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği) önemli bir toplantıya imza atarak Ankara Tandoğan Meydanı'nda on binlerce çiftçinin katıldığı bir miting düzenledi.

Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen on binlerce çiftçi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde saat 12.00’de Tandoğan’da düzenlenen mitinge Türkiye’nin 81 ilinden, 766 ziraat odasının tamamının katılması ayrı bir disiplin ve teşkilatlanma örneği olarak ortaya çıktı.

 

ÜRETİM PLANLAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin “Vatan, Hürriyet, Ekmek” sloganıyla düzenlediği çiftçi mitingi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Mitingde Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar çiftçilere hitaben bir konuşma yaparak, özetle, ''Çiftçi kesimi, aileleri ile birlikte 20 milyonu bulmaktadır'' dedi.

Bayraktar, konuşmasında çiftçilerin içinde bulunduğu olumsuz koşulları, sorunlarını ve çözüm yollarını anlatırken, üreticinin en büyük sorununun üretim planlaması olduğunu söyledi.

Bayraktar, çiftçinin hükümetten isteklerini de dile getirerek, gübrede mazotta elektrikte indirim ve devletten üreticiye destek istedi. Bayraktar, ”Şu anda gübre ve yemde uygulanan KDV indiriminden çiftçinin yararlanamadığını belirtti.

Rusya ambargosunun çiftçiyi mağdur ettiğini, bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Not olarak ayrıvaca belirtelim:

Son günlerde birtakım medyada,Annaler Günü'nün anlamı hilafına başta Atatür’ün annesi Zübeyde Hanım ve Atatürk’e karşı yalan,iftira karalama kampanyası başlatan birtakım meczub, aşağılık ve Cumhuriyet düşmanlarına en güzel cevabı Türk çiftçisi verdi.

14 Mayıs sabahı, miting saatine kadar olan zamanı, Anıt Kabri’nde Atatürk’ü ziyaret ederek değerlendiren ve Ata’sına saygı ve şükranlarını sunan, ülkeni her yanından gelen, her yaştaki Türk çiftçisi, bunlara en güzel cevabı verdi.

Anıtkabir’in bahçesinde yeşil-beyaz renkli ve TZOB amblemli şapkalaları ile Atatürk’e nasıl değer biçildiğini en güzel şekilde ifade ettiler. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.