Takip Et

TARIM TEMSİLCİSİ İKİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

2018 Mayıs 21,Milletvekili aday adayları için önemli bir tarih.Çünkü siyasi hayatlarının yakın dönemi düzenlenecek;partleri uygun gördükleri takdirde milletvekili adayı olacaklar.

Bizim-siyasi slogan kalıbıyla fakat samimi bir dille - işimiz tarım,gücümüz tarım.

Okuyucularımız bilirler ki bu köşenin sahibi politikayla ilglenmesine rağmn elden geldiğince politik yazılar yazmamaya çalışır.Çünü bizim için en önemli yazınsal ve işlevsel kavram tarımdır.

Bunun içinde seçimlerle ilgileniyoruz.TBMM’de elden geldiğince “Tarım temsilcisi” adayların,parti ayrımı yapmadan yer alması için çabalıyoruz.Yeter ki tarımcı olsun.

Bugün“Tarım temsilcisi” iki adayı tanıtacağım:

Rıza POCASI:Umurlu eski belediye başkanı.Politik kişiliği kadar tarımcı kişiliği ön plana çıkmış bir şahsiyet.Ak Parti Aydın Aday adayı.Efeler Ziraat Odası ve Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığını üç dönemdir yürütmkte.Aileden köklü bir biçimde yönetici .Posacızadeler sadece Cumhuriyet döneminde değil,Osmanlı ve Milli Mücadelede aktif görev almışlar.Yerel yönetimlerin vazgeçilmezi oldukları gibi Nuh Mehmet Çelimli de aynı sülalenin mensubu.

Rıza Posacı halen faal çiftçi.Süt,et,pamuk ve mısır üreticisi.Tarımın-deyimi yerinde ise –tam göbeğinde.Ziraat Mühendisi olarak bilinçli tarımın öncülerinden.Kariyeri ile TBMM’de Aydın’ı ve tarımı layıkıyla temsil edeceği inancındayız.

İkinci “Tarım temsilci” miz İzmir’den,2. Bölgeden aday Hatice ZEYBEK.Akranları torun severken O,hala dağ -taş,tarla-bahçe demeden tarımın peşinde.

Kariyeri dop dolu: 1990-1992,Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi mezunu. Yüksek Lisans Tez konusu,Arazi toplulaştırması üzerine.

 

2012-2014 yılları arasında İzmir ZMO Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

 

18.03.2013 - 16.02.2014 tarihlerinde Tariş İncir Birliği Ar- Ge Müdürlüğü’nde uzman olarak çalıştı.Organik ve Konvansiyonel incir üretim programının takibi, Üreticilerin teknik bilgilendirilmesi faaliyetlerinde bulundu.

 

18.04 - 30.11.2012’de Philip Morris International İzmir,Agronomy Bölümünde teknik mühendislik ve kontrolörlük,Agro Center’de Tütünde Yapılan Denemelerin Kontrolü ve Takibi

Adıyaman, Hatay, Samsun ve Antakya’da bulunan örnek arazilerin kontrolörlüğü görevinde bulundu.

 

2009-2011 yıllarında Timsel Kimya Ltd. İzmir’de Teknik Danışmanlık yaptı.Ruhsat alan ve ruhsat alma aşamasında olan ziraii ilaç ve gübrelerin değişik bölgelerde denemelerinin kurulması ve denemelerin takibi görevini üstlendi.

 

2007-2009 yıllarında Global Ltd. İzmir’de Teknik Zirai Danışmanlık yaptı.Alman KUHNE Firmasının İhracata Yönelik Üretim Yaptırdığı Turşuluk Hıyar Arazilerinin Kontrolü ve Üreticilere Teknik destek verilmesi faaliyetini yönetti.Bunların dışında, pek çok özel girişimde,Teknik Zirai Danışmanlık, İhracata Yönelik Yetiştirilen Sofralık Üzümlerin Üretim Aşamasındaki Teknik Takibi, İhracata ve İç Piyasaya Yönelik Yetiştirilen Taze-Kuru Sebze, Meyve , Aromatik Tıbbi Bitkiler ve Kesme Çiçek Kontrolörlüğü – Organik ve Global Gap Pamuk Üretiminde Kontrolörlük görevlerini yürüttü.

Bunların yanında sosyal ve tarımsal etkinlikler olarak İzmir Tarım Grubu, Toprak Analizleri Derneği, İnsan İçin Umut Derneği Yönetim kurulu, İzmir Karşıyaka Kent Konseyi Enerji ve çevre grubu, Doğa Dağcılık Kulubü aktif üye, İzmir Ar-Ge Platformu başkanlığı’nı yürütmektedir.

 

Her iki “Tarım temsilci” mize bol şanslar dileyerek TBMM’DE GÖRME ÖZLEMİ İLE… (NAİM ÖZDAMAR-DENGE YAZAR VE BUHARKENT MUHABİRİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.