Takip Et

2016 KURU İNCİR REKOLTESİ-3

Kuru incir rekoltesi ile ilgili olarak son yıllarda sahada meydana gelen vak'a ile resmi rakamlar uyuşmamaktadır.

TÜİK rakamlarının İzmir Ticaret Borsası kaynaklı olduğu aşağıdaki tablodan ortaya çıkmaktadır.

Türkiye Kuru İncir Üretimi

YILLAR Üretim Miktarı (Ton)

2004/05 55.600

2005/06 56.327

2006/07 60.393

2007/08 48.012

2008/09 50.604

2009/10 56.590

2010/11 58.662

2011/12 55.653

2012/13 56.935

2013/14 61.909

2014/15 69.731

2015/16 74.505

Kaynak: TÜİK

İTB ve TÜİK rakamlarına güvenmemiz gerçeği ortada ise de üreticinin ürettiği incir ile bu rakamların arasındaki farklılık düşündürücüdür.

2004-2013 yıllarını kapsayan dokuz yıllık süreçte kuru incir rekoltesi yaklaşık olarak 55 bin 530 ton olarak gerçekleşmiştir.

Her nedense 2013/2014 sezonu ile beraber neredeyse 19 ton civarında bir artış göze çarpmakta, bu da % 34'lük bir artışa tekabül etmektedir?

Ne derece gerçekçidir?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.