Takip Et

ZİRAAT ODALARI EGE BÖLGE TOPLANTISI -1 Şemsi Bayraktar’ın görüşleri

Ege Bölgesinde yer alan Aydın,Burdur,Muğla,İzmir,Manisa,Denizli Ziraat Odaları geçtiğimiz hafta sonu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın ve bakanlık üst bürokratların katılımı ile Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür merkezinde bölge toplantısı gerçekleştirdiler.

Toplantıya Ege ‘de yer alan altı ilin Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları,Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantıda amaç Türk tarımının ve Ege tarımının il bazında sorunlarını ortaya koymak notlar almak ve Tarım Orman Bakanlığı sahasına girenlerin çözümlerini bulmak idi.

Toplantının ilk konuşmasını, TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptı.Bayraktar konuşmasında:

“Ege Bölgesi Türkiye bitkisel üretiminin % 13’ünü,hayvansal üretimin ise % 12’sini gerçekleştirmektedir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı konuşmada, bitkisel üretimin yüzde 13,7’sini, canlı hayvan değerinin yüzde 12,5’ini karşılayan bir bölgede toplantıyı yaptıklarını, Ege Bölgesi’nin gerçekten tarım potansiyeli yüksek olan ve bu potansiyeli çok iyi değerlendiren bir bölge olduğunu, çiftçinin de bu manada çok bilinçli hareket ettiğini söyledi.

EGE ÜRÜNLERİ REKABET ŞANSINA SAHİPTİR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı konuşmada, bitkisel üretimin yüzde 13,7’sini, canlı hayvan değerinin yüzde 12,5’ini karşılayan bir bölgede toplantıyı yaptıklarını, Ege Bölgesi’nin gerçekten tarım potansiyeli yüksek olan ve bu potansiyeli çok iyi değerlendiren bir bölge olduğunu, çiftçinin de bu manada çok bilinçli hareket ettiğini ifade etti.

İLK BÖLGE TOPLANTISI AYDIN’DA

Bu manada bu bölgede böyle bir toplantı yapmamız anlamlı. Ege bölgesinden başladık. Bundan sonra da inşallah diğer bölge toplantılarımızı da nasip olursa yapacağız.

ZİRAAT ODALARI EĞİTİM FAALİYETİ

. Ciddi manada da eğitim çalışması yapıyorlar. Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere değişik bakanlıklarla protokoller imzaladık ve çiftçimize eğitim veriyoruz. Ziraat Odalarımızın eğitim verdiği çiftçi sayısı 427 bin. Bunun 190 bini kadın çiftçilerimiz. Yaklaşık 700 bine yakın çiftçimizi de fuarlara götürmek suretiyle yeni teknolojilerle tanışmalarını sağladık.

ZİRAAT ODALARI ÜYE SAYISI VE VARLIKLARI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 5 milyonun üzerinde üyesiyle Türkiye’nin en büyük kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Aşağı yukarı 800 civarında Ziraat Odamız var. Ve il ve ilçelerin yüzde 90’ında da teşkilatımızı tamamlamış bulunuyoruz.

Odalarımız son yıllarda idari ve mali yönden güçlendi. Aşağı yukarı yüzde 70’i kendi hizmet binasına sahip durumda. Odalarımızın yaklaşık yüzde 50’sinde makine parkı var. Girdi mağazaları var. Ziraat Odalarımız, 200’e yakın Avrupa Birliği kırsal kalkınma projesini hayata geçirdi ve kaynakları çiftçimiz için kullandı. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.