Takip Et

TARIMA VE KALKINMAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: İRFAN YILDIRIM-1

Bu köşenin okuyucuları ve tvDEN ekranlarında “TARIMDA GÜNDEM” programının izleyicileri bilirler ki bizim kalemimiz tarımdan yanadır. Konusu, derdi, meşgalesi tarım; amacı tarım sektörünün selametidir.

tvDEN ekranlarında “TARIMDA GÜNDEM” programına tarıma katkısı olan, tarım için söz söyleme yeti ve yetkisi bulunan herkesi konuk etme çabası içerisindeyiz.

Bu yazı dizimiz bir kalkınma ve tarım öyküsü. Bir özgeçmiş. Ve hâlâ süren ibretlik bir çabalar buketi….

Bu öykü nasıl bizim gündemimize girdi?

Üç-beş ay kadar önce hizmet binamızdaki odamızda çalışırken “beyefendi” giyimli bir ziyaretçimiz oldu. Bize ziyaret nedenlerini açıkladı:

“Bizler İzmir’de faaliyet gösteren gönüllü ve küçük sayıdan oluşan bir topluluğuz. Ziraat Odası olarak çalışmalarınızı beğeniyle izliyoruz. Bu çalışmaların değerlendirilerek daha büyük ve Türk tarımı için örnek ve model olabilecek projelere dönüşmesi için neler yapabileceğimiz konusunda düşünce alışverişi ve ortak çalışma alanları arayışı içinde olmak istiyoruz.”

Okuyucularımız takdir ederler ki böyle gönüllü kuruluşlar artık yok.

Cevabımızsa ”Gönüllü olarak tarıma hizmet için her türlü çalışmaya hazırız. Ancak tarım, ekonomik bir uğraş ve model olacak çalışmalar daha çok devlet ve devlete ait kalkınma ajansları, TKDK ve diğer kurumlar tarafından uygulanabilmekte. Bizim ise bu çeşit projeleri uygulamak için maddi gücümüz yetersiz.”

Muhatabımız olan Sayın Cevher Candaş ise, ”İşin maddi yönü daha sonra ele alınabilir. Önemli olanın düşünce ve amaç birliği olduğunu” ifade etti.

İzmir’e tanışma amaçlı davet edildik.

Sayın Cevher Candaş 104 sayfadan ibaret bir biyografi kitapçığı hediye etti: İrfan Yıldırım: Bir Hayat Hikayesi… Önsözü Prof. Dr. Cengiz Çakır tarafından kaleme alınmış.

Daha sonraki haftalarda Sayın Çakır ile tanıştık ve kendisini tvDEN ekranlarında “TARIMDA GÜNDEM”de konuk ettim. Dolu dolu bir program oldu.

Bir babadan devralınan cesur bir gelişme öyküsü.

Babanın genleri yanında dünya görüşü de evlatlara taşınır. İşte İrfan Yıldırım da babasından aldığı yönlerini öne çıkaran bir sanayici, girişimci, atılımcı bir kişilik.

Devamı yarın….

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.