Takip Et

İRFAN YILDIRIM’IN ARDINDAN

Bu başlığı gören pek çok okuyucumuz İrfan Yıldırım da kim diyecektir.

Anlatalım Efendim.

İrfan Yıldırım 1927 yılında Kuyucak’ta Mehmet Nedim Bey ve Ayşe Sıdıka Hanım’ın en büyük çocukları olarak dünyaya geldi.Mehmet Nedim Bey ise hemen her alanda girşimci bir şahsiyet.Birinci Dünya Savaşı yıllarında Tıbbi protezin henüz önemi anlaşılmamış iken bu sektörde üretim yapar.Nazilli’nin ilk beyaz eşya,lastik,makine ve akaryakıt bayisidir.Termal turizm dahil olmak üzere pek çok alanda girişimleri mevcuttur.

İrfan Yıldırım, ilkokulu Nazilli Beş Eylül ilkokulunda ,benim de akrabam olan Buharkent’in ilk hanım öğretmeni olan Mürüvvet Özsoy’da başlar.Orta öğretimini 1947 yılında Galatasaray Lisesinde tamamlar.

Üniversite öğretimi için ABD’ye gider.Makine Mühendisi olmak için gittiği ABD’de,henüz Türkiye’de makine sanayii gelişmediği için ikinci bir üniversiteye İnşaat Mühendisliğine kaydolur.13,5 yılda bitmesi gereken iki üniversiteyi 6 yılda tamamlayarak mezun olur.1951 yılında Illıonis Üniversitesini 1953 yılında ise Califorbia Üniversitesini başarıyla tamamlayarak mezun olur.

Yurda dönünce vatan vazifesi olan askerliğini yedek subay olarak 1953 yılında tamamlar.

1953-1958 yılları arasında DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Baraj inşaatlarında inşaat mühendisi olarak görev yapar ve bu görevini 5 yıl sürdürür.

Aynı yıllarda termal turizmin gelişmesi için ılıcalarda inşaat mühendisi olarak görev yapar.

1959 yılında bir İngiliz şirketinin genel müdürüdür.

Aydın ve özellikle Nazilli çevresinde inşaat mühendisliği ve müteahitliği beş yıl kadar sürer.

1976 yılına kadar Bormak şirketinde genel müdürlük yapar.

Japonya seyahati ile iş makineleri konusunda sertifika sahibi olur.

Hwrşeyin aslına rücu^ettiği gibi İrfan Yıldırım da ata mesleği olan çiftiliğe döner.Babadan kalan Bozdoğan Alamut’taki 2500 dekar araziyi tarıma açarak modern bir şekilde zeytin,üzüm ve pamuk yetiştiriciliği yapar.Aynı yıllarda Nazilli’de akaryakıt bayiliği sürmektedir.

Kendisini tarıma ve süt üreticiliğine adamıştır.ÖR-KOOP ve Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin kuruluş ve gelişmesinde çok önemi maddi ve proje katkılarında bulunur.

İtalyan hükumeti ile süt sığırcılığı konusunda ANAFİ programının yürürlüğe girmesinde Sayın AHMET Ertürk ile berber lokomotif rol oynar.Avrupa’da başta süt sığırcılığı olmak üzere tarımla ilgili gelişmeleri konu alan yayınlarla ile ilgili çeviriler yaptırır ve ilgili kurumlara bu yayınları iletir.

İrfan Yıldırım aynı zamanda kitap sevdalısıdır.Kütüphanesinde bulunan on binlerce değerli eseri ADÜ Ziraat Fakültesi,ADÜ Kütüphanesi,Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağışlar.

Tarım aşığı Merhum İrfan Yıldırım,son olarak da başkanlığını hala şahsımın yürüttüğü Buharkent Ziraat Yaş Sebze ve Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin hamisi ve kurulmasında fikir babası olmuş,Buharkent’e bu kuruluşu kazandırmıştır.

Geçtiğimiz Cumartesi günü (21 Ocak 2022) günü Nazilli’den sonsuzluğa uğurladığımız bu eşsiz insanı bu yazı ile bir daha anarken başarı öyküsünü siz okuyucularımıza duyurmayı görev bildik.

Kendisine Allah’tan sonsuz rahmet dileyerekten… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.