Takip Et

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI SAYIN FAKIBABA’NIN AYDIN ZİYARETİ-3

Hafta sonunda Aydın tarımının tüm kesimleri ile temaslarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’a son gün Çine misafir etti.

Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Ziraat Odaları başkanları, tarım sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bazı daire amirleri ve bürokratlar katıldı.

Kırmızı Et Birliği Başkanı Atan Bilgen’in Bakan’a adı yazılı yağlık hediye etmesi toplantının sıcak bir havada başlamasına neden oldu.

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan: İthal kelimesi bizleri tedirgin ediyor. Vakti gelmemiş hayvanı hemen kestiriyor. İki ay gibi kısa bir zaman önce öncesine 28-29 liraya hayvan kestirirken şimdi bu fiyat 24-25 liraya kadar düştü. Hayvan kesimi de durdu. Sütte de önemli sorunlarımız var. Çine’de günlük 210 ton süt üretimimiz var. Kooperatif kanalıyla sütünü satan üreticimiz 8 kuruş, sanayiciye sütü veren üreticimizde 4 kuruş alıyor. Bunu açıklamakta zorluk çekiyoruz. İlçemizde mısır ekimi yoğun bir şekilde yapılıyor. Sizlerden mısır desteklerini artırmanızı talep ediyoruz, dedi.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı Aydın Ziraat Odaları adına yaptığı konuşmada: jeotermalin zararlı olduğunu, gerekli tedbirlerin alınıp, denetlemelerin sıklaştırılması, gerektiğini ifade etti.

Organik üretim amacı ile solucan üretimi yapan Dr.Cezmi Saday :Kmyasal gübrelerin uzun dönemde toprağa olumsuz etkilerinden bahsettikten sonra Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’dan organik gübreye kademeli geçiş sözü aldı.

Söke Ziraat Odası Başkanı kemal Kocabaş: Maliyenin tarımsal desteklemelerden kestiği % 2-4 oranındaki verginin kesilmemesi üzerinde durdu.

Topantıda hakm konu ise kırmız et ithalatı idi. Başta Ziraat Odaları, Çiftçiler ve Kasaplar Odası’nın karşı çıktığı ithal et konusunda Bakan Fakıbaba:Konunun geçici olduğunu,iki ay içinde ucuz etten herkesin memnun olacağını, taşların yerine oturacağını söyledi.

Kasaplar Odası Başkanı ise aynı ucuz etten biz de satmak isteriz sözüne Bakan Fakıbaba haklı olarak 20 bin kasabın denetiminin zor olduğunu anlattı.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ayrıca:Başta İzmir olmak üzere pek çok ilde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri sekiz-on yılda bir değişirken Aydın’da son beş yılda beş müdür değişti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde süreklilik istiyoruz.Aydın’ı her yönü ile tanıyan,çalışkan ,dürüst ve ufku geniş bir küşüliğe sahip mevcut İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fikret Fuat Aktaş’ın görevde kalmasını istiyoruz,diyerek Aydın Ziraat Odalarının desteğinin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Aktaş’tan yana olduğunu belirtti.

Toplantının tek olumsuz tarafı ise tarımı bile tarikat ve cemaat görüşlerine alet ederek saçma sapan fikirleri ile toplantının ahengini bozan ADÜ Ziraat Fakültesi öğrencisi idi.Sayın Fakıbaba’da cevap vermeyerek ince bir şekilde tepkisini ortaya koydu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Aydın gezisi bizce verimli olmuştur. Aydın tanıtımına katkı,sorunların düzeyli olarak ortaya konması ve Sayın Fakıbaba’nın da yaklaşımlarını ve çözüm için somut önerilerini dikkate alaraktan ve çözüm ümidi ile Aydın Tarımı adına bu güzel etkinlikten dolayı geziyi organize eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Aktaş’ı can-ı gönülden kutlarım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.