Takip Et

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI SAYIN FAKIBABA’NIN AYDIN ZİYARETİ-2

Hafta sonunda Aydın tarımının tüm kesimleri olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Aydın’da misafir ettik.

Bir bakanın ziyareti ve hele bu bakanın samimi bir şekilde sorunlara çözüm olmak niyeti temasta bulunduğu tüm kişi ve kesimleri memnun etti.

Dünkü yazımızda elden geldiğince tarafsız bir gözle Sayın Fakıbaba’yı ve yaklaşımlarını Türk ve Aydın tarımı açısından irdelemeye çalıştık.

Tekrar edelim ki Fakıbaba alışılmışın dışında bir siyasetçi. Siyasetçi diyorum, politikacı değil. Siyasetçi Arapça ’da yönetici anlamındayken politikacı Yunanca ’da çok yüzlü anlamındadır.Siyasetçiliğinde farkılık samimiyetinden kaynaklanmakta.

Gezisi esnasında büyük yatırımlardan Türk tarımı ve ekonomisi adına övünçle bahsetmesi yanında küçük girişim ve farkındalık yaratacak küçük girişimlerin mutluluğunu da yüzünden okuduk.

Sayın Fakıbaba’nın Aydın gezisini üçe bölümde almak gereklidir. İlki siyasi yönü: Mensubu olduğu Ak Parti il başkanlığına ziyarette bulunmuştur. İkincisi Devlete ait kamusal,ekonomik ve tarımsal değeri ve yönü olan kamu kurmları ziyaretidir.Bu ziyaretler moral ve denetleme açısından nemli olup bu kapsamda Tariş Germencik İncir İşletmesi,Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü,Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü,Söke Tayem,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyaretleri gerçekleşmiştir.

Bunun yanında Aydın ilinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü marifeti ve özel sektörce inşa edilen girişimlere ziyaret sağlanmıştır.Bunlar da Keçicik seannen Keçi İşletmesi,Genç Çiftçi Projesi uygulamaları,Ser-Oliva Zeytincilik İşletmesi,Trion Tarımsal Faaliyetler AŞ.

Çakırbeyli’de Merhum Adnan Menderes’in yad edilmesi önemlidir. Aydınlının gönlü alınmıştır.

Sayın Fakıbaba’nın Kuşadası’nda beş yıldızlı lüks bir otelde geçirmek yerine DSİ 21.Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde geceyi geçirmesi takdire şâyan bir devlet adamı davranışıdır. Herkese örnek olmalı.

Yıllarca Aydın’da tarıma dayalı endüstrinin kurulması ve gelişmesini savunduk. Sayın Fakıbaba’nın Çakırbeyli’de Keçi sütü katkılı organik bebek maması üreten firmanın üretim açılışını yapması ve tanıtımında katkıda bulunması bu bakımdan çok değerlidir.

Ülkemizde politik kurumalar, siyasi partiler arası gerginliklerin en üst düzeye ulaştığı günümüzde Sayın Fakıbaba’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu ile aynı karede fotoğraf vermesi ülke siyasetinin ve toplumsal bütünlüğünün ve barışının tesisi bakımından da önemlidir.

Bu bakımdan hem Sayın Fakıbaba’yı hem de Sayın Çerçioğlu’nu kutlamak yerinde olacaktır.

Devamı yarın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.