Takip Et

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ -1

İlk uygulaması geçen yıl gerçekleşen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi”ne başvurular 13 Nisan’da başlıyor.

2016 yılında da uygulanan bu projeden Aydın'da 197 genç üretici yararlandı. Bu sayı Aydın için yeterli mi? Hayır.

İlçeler bazında, ilçe nüfusları ile orantılı olarak her ilçede 6 ile 17 genç üretici bu destekten yararlanarak hayalindeki projeyi gerçekleştirdi. Bu sayı, Söke, Efeler, Nazilli ve Çine için 5’e küçük ilçeler içinde en az 10’a katlanmalıdır. Çünkü büyük ilçelerde tarımda tarımsal yatırım düzeni daha oturmuş haldedir.

2017 yılı Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgiler verelim:

Öncelikle kimler başvurabilir:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Tebliğ yayımlandığı tarih itibari ile 18 yaşından gün almış ve 41 yaşından gün almamış olmak.

c) Okur-yazar olmak.

d) Başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmamak.

e) Başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmamak.

f) Başvuru tarihi itibarıyla KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak.

g) Aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmamak. (Örnek-1; Kırsal Kalkınma Yatırımı Destekleme Programından basınçlı sulama, örtüaltı veya alet ekipman yatırım konusunda hibe desteğinden yararlananlar proje içeriğinde basınçlı sulama, örtü altı veya alet ekipman desteğinden yararlanamazlar. Ancak hayvansal üretim ve diğer konulu projelere başvurabilirler.

30 bin lira hibe destekli bu projeden yararlanmak isteyen genç üreticilerin başvuru takvimi ve başvuru usulleri de aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:

a) Başvurular 13 Nisan 2016 tarihinde başlar ve 12 Mayıs 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona erer.

b) Başvurular öncelikle, Bakanlık tarafından hazırlanan web tabanlı yazılım (gencciftci.tarim.gov.tr) programından yapılır.

c) Başvuru dokümanları yazılım programından çıktı olarak alınır.

d) Genç çiftçiler çıktıları, projeyi ve istenilen belgeleri, ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yirmi bin nüfusun altındaki yerleşim birimlerinin bağlı olduğu il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuru tarihi ve saati sona ermeden şahsen yapacaktır.

e) Başvurunun tamamlanmış olması için dosyanın bizzat elden teslim edilmesi şarttır.

 

Başvuru sahiplerinin, eğer internetten başvuru konusunda sorunları varsa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile İlçe Ziraat Odaları’ndan yardım almaları uygun olacaktır. Bu konuda da halkı dolandırmaya yönelik oyunlardan uzak duralım. Ne internette başvuru ücretsizdir.

Başvurular, çıktısı ile beraber en geç 12 Mayıs tarihine kadar ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yapılacaktır. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.