Takip Et

TARIMA VE KALKINMAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: İRFAN YILDIRIM-5

İrfan Yıldırım bir mühendis bir teknik adam olduğu kadar aynı zamanda bir tarım filozofudur.

1970’li yıllar Türk ekonomisinin döviz sıkıntısı çektiği bir dönemdir. İrfan Yıldırım BORMAK’taki görevinden ayrılarak tarım ve inşaatı beraber yürütmek üzere İzmir-Nazilli güzergahında çalışmaya başlar.

Atalarında kalan Nazilli-Bozdoğan arasındaki 1932 dekar arazide tarım yapmaya başlar.Kıraç kısmında hub8ubat,sulak bölümlerinde pamuk tarımı yapılan arazide verimin yükseltilmesi amacı le bazı tarımsal kamu işletmelerinden tyeknik yardım alınır.

Modern tarımın gereği olarak araziye uygun ürün çeşitlerinin tespiti yapılarak zyetin ve bağ dikimi yapılır.Bölgede ilk olarak Amerkan anaç üzerine aşı uygulaması ile bağ oluşturulur.

Arazinin Ph derecesinin düşürülmesi için hayvan gübresi kullanmak amacı ile de süt ve besi ahyvancılığı projesi başlatır.

İtalya’nın Türkiye’ye yönelik süt hayvancılığı projesi içerisinde ilk yer alanlardan birisi de İrfan Yıldırım’dır.Bu projeyi başarı ile uygular.

İrfan Yıldırım bugün bnir tarım gönüllüsüdür.

İzmir’e bir dairede tarım dökğmanları arşivi oluşturmuştur.

Zamanını,beynini,gelirini, Prof.Dr Cengiz Çakır ,Cevher Candaş ve ve sekrteri Şendil Hanım’la beraber hiçbir karşılık beklemeden tarıma harcamaktadır.

Günümüzde çıkarların her şeyin önünde olduğu bir hayat tarzı içerisinde Sayın İrfan Yıldırım ve ekibi Türk tarımına nasıl hizmet edebileceğinin hesabını yapmaktadır.

• Batı ülkelerindeki tarımsal gelişmeleri takip ederek tercümelerini sağlamaktadır.

• Türk kooperatifçiliğini geliştirmenin ve sağlam temellere oturtmanın yollarını aramaktadır.

• Tarımda verimlilik ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.

• Tecrübesi ile üretici birliklerine destek olmaktadır.

Günümüz insanının nasıl akşamdan sabaha çabuk zengin olurum hesaplarının hakim olduğu dünyamızda ilerlemiş yaşına rağmen hiçbir beklentisi olmadan tarımsal kalkınmaya kendisini adamış olan Sayın İrfan Yıldırım’a ve çalışma arkadaşlarına sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.