Takip Et

TARIM HAFTASI

Ülkemizin insanı içinde en çok bayrama ve sevince ihtiyacı olan kesim üreticilerdir. Yani Türk köylüsü ve çiftçisi.En fazla teşekkürü hak eden de çiftçi ve köylüye hizmet edenlerdir.

Nedeni var. Çünkü başta Adnan Menderes ve Süleyman Demirel dönemleri hariç olmak üzere Türk çiftçisi, horlanmış, yok sayılmış, diğer sektörlerin kölesi görülmüş, aldatılabilir, ensesine vurup ağzındaki lokması alınabilirler gözüyle bakılmıştır.

Diğer sektörler için tarım,çıkarlarının en kolay korunduğu sektördür.Tarım kesiminin lobisi yoktur.Tarım kesimi diğer sektörlerin koruyucu yasalarını delecek ve onların üretim ve ticari alanlarına tecavüz edecek gücü ve böyle çirkin bir terbiyesi de yoktur.

Ancak günümüzde diğer sektörler,başta -maden,enerji,inşaat ve turizm olmak üzere- tarımı koruyan yasaları delik deşik etmişler,çiftçinin ağzındaki bir lokmasını almak için her dümeni çevirmektedirler.

Çiftçinin koruyucusu önce kendisi,sonra Ziraat Odaları ve teknik açıdan da ziraat mühendisleridir.

Eğitimini almaya başladığı günden itibaren mesleğini tamamlayıp emekli oluncaya kadar pek çok nedenden dolayı bir çok problemle boğuşan ziraat mühendisleri Oda’ları bünyesinde faaliyet göstermeye gayret etmektedirler.

Sekiz-on yıldır Ziraat Mühendisleri Odası,”Tarımsal Öğretimin Başlaması” nı çeşitli etkinliklerle kutlamaktalar.

Dün Aydın Ziraat Mühendisleri Odası ADÜ’de TARSİM Genel Müdürü Sayın Yusuf Cemil Satoğlu,Tarım Orman Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Sayın Bekir Engürülü’nün katılımı ile TARSİM Manisa Bölge Müdürü Sayın Müjdat Çubukçu’nun konferansını içeren bir etkinlik ile Tarım Haftası’nı renklendirdiler.Aydın çiftçisinin “İncirde Yağmurun TARSİM risk kapsamına alınması “konusunda konferans düzenlediler.

6 Ocak’tan beri de İzmir Ziraat Odası Başkanlığı çok farklı etkinliklerle “Tarım Haftası” nı kutlamakta.Bunların içerisinde çiftçi buluşması,Türk Sanat Müziği Konseri,Yapay Resif Kullanımı ,Köy Enstitüleri,S u Ürünleri Yetiştiriciliği,Tarımda Kirliliğin İnsan Sağlığına Etkileri,Hayvan Sağlığı ve Gıda güvenliği gibi başlıklar altında sunum ve konferanslar yer almakta.

Bugün ise etkinlikler devam edecek.İzmir Tepekule Kongre Salonunda DR.Hakan Çakıcı’nın Gübre ve Gıda Güvenliği,Mürşit Dalçam’ın Pestisitler ve Gıda güvenliği konularında sunumları yanında şahsım da Jeotermal “Enerji ve Tarıma Etkileri” konusunda bir sunum yapacağım.

Çalışmalarından dolayı Ziraat Mühendislri İzmir Şubesi başkan ve yöneticilerini kutlarken Tarım Haftasının tüm Tarım sektörü paydaşlarına yarar, kazanç ve uğur getirmesini dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.