Takip Et

ŞEMSİ BAYRAKTAR VE TÜRK TARIMI-2

Pazar günü Söke Ziraat Odası Başkanı Sayın Kemal Kocabaş’ın oğlunun düğünü dolayısıyla, Aydın'daki ziraat odaları başkanları olarak bir araya gelme fırsatı yakaladığımız Sayın Bayraktar’dan Türk tarımı ile ilgili görüşlerini bir defa daha alma fırsatı yakaladık.

Toplantının ilgi çekici iki misafiri daha vardı. Birincisi milletvekilliği döneminde Türk ve Aydın çiftçisi için çok değerli mücadeleler vermiş olan ve Aydın’ı parlamentoda üç dönem temsil etmiş olan Sayın Ali Uzunırmak…

Ali Uzunırmak, Leziz Ekstra Kafe’de yapılan toplantıda zaman zaman çözüm odaklı önerileri ile ne derece tarımın içinde yer aldığını, tarımı ne derece bildiğini de gösterdi.

İkinci misafir ise Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği eski Genel Başkanı ve şu anda Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Sayın M.Sedat Güngör…

''ULUSAL SÜT KONSEYİNDEN ÇEKİLDİK''

Sayın Şemsi Bayraktar, Sedat Güngör’ü yakalamayı fırsat takdir ederek şahsı gıyabında süt üretimi, süt sektörü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ilgili görüşlerini aktardı:

“Dört yıl kadar önce sütte yaklaşmakta olan krizi fark ettik. Düşük ve maliyet altında süt satın alınmasını engellemek için Tarım Bakanı nezdinde girişimde bulunduk. Ancak o dönemin tarım bakanını aşan bu konuyu doğrudan başbakanla görüşerek “Sütte denge kurumu “ oluşturulmasını sağladık.

Ulusal Süt Konseyi’nde yapılan düzenlemeler, sürekli olarak sanayicinin işine yaramakta, üreticinin aleyhine işlemektedir.

Süt sanayicisi Tarım Bakanı Sayın Çelik’e 115 Kuruş ve üzeri süt alım fiyatı garantisi vermesine rağmen, kurdukları taşeron firmalarla 70-80 Kuruştan süt toplamaya başladılar. Bu sanayici kesimi Sayın Bakanın “ahlaksızlık” nitelemesine maruz kalmasına rağmen yapacağından geri durmamaktadır.

Ulusal Süt Konseyi'nin üretici lehine karar veren bir kuruluş olmaktan çıkıp sanayicinin kurumu haline dönüşmesi ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak Ulusal Süt Konseyi’nden çekildik.

Gözlerinin içine bakmamıza rağmen Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve diğer üretici birlikleri Ulusal Süt Konseyi'nden çekilmemişlerdir. Bunun da nedeni, süt sanayicisine göbek bağı ile bağlı olmak ve onlardan çekinmeleridir.

Sanayiye aktarılan inek sütü miktarı mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalarak 864 bin 101 tondan 837 bin 800 tona gerilemesine rağmen süt fiyatlarında üreticinin eline geçen tutar daha da düşmüştür.

Fakat raflardaki süt fiyatları artmaya devam etmektedir.''

Çözüm:

Sayın Bayraktar’ın ağzından YARIN... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.