Takip Et

ZİRAAT BANKASI GENÇ ÇİFTÇİ AKADEMİSİ ÜZERİNE-3

Ziraat Bankası,18-30 yaş arasındaki gençleri tarıma kazandırmak için “Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi” adında yeni bir proje başlattı:

Hangi Şehirlerde Eğitim Olacak?

Program pilot olarak Ankara'dan başlatılmaktadır. Pilot uygulamanın devamında farklı şehirlerde de programın başlatılması hedeflenmektedir.

Genç Çiftçi Akademisi Başarı Sertifikası Ne Kazandıracak?

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi Başarı Sertifikası, Ziraat Bankası ve eğitimi veren üniversitenin onayını taşıyacaktır. Bu yönüyle her şeyden önce programı başarıyla tamamlayıp, Sertifika almaya hak kazanan Genç Çiftçiler için hayat boyu önemli bir referans olma niteliği taşımaktadır.

Sertifika almaya hak kazanan Genç Çiftçiler, kendi yatırımlarını yapmak için Ziraat Bankası'nca uygun koşullarla sunulan kredilerden yararlanarak yatırım yapmak suretiyle kendi işletmelerine sahip olabilecektir. *Yeni yatırım yaparak kendi işletmesini kurmak için, Başarı Sertifikası almaya hak kazanmış en az iki Genç Çiftçinin birlikte yatırım yapması gerekmektedir.

Aile işletmesinde ya da kendi adına mevcut işletmesinde tarımsal faaliyet yapmakta olan ve Sertifika almaya hak kazanan Genç Çiftçiler de işletmelerini geliştirmek için Ziraat Bankası tarafından uygun koşullarla sunulan kredilerden yararlanabileceklerdir.*

Bir tarım işletmesinde çalışmak isteyen gençler ise Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi Başarı Sertifikası'nın referans özelliği ile çiftliklerde iş bulabilme imkanına kavuşabileceklerdir.

Kimler Başarı Sertifikası Alabilecek?

Katılımcılar teknik eğitim ve staj sırasında/sonrasında yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, programı başarı ile tamamlamaları halinde Ziraat Bankası Genç Çiftçi Akademisi Başarı Sertifikası almaya hak kazanabileceklerdir.

Günümüz lise ve üniversite mezunlarının iş bulma sorunu ortada.

Çiftçi ailesinin çocukları ise ailesinin kazancının yetmemesi dolayısıyla tarımsal üretimden ayrılmaktadır.

Her ne kadar proje ilk anda Ankara’da az sayıda katılımcı ile başlasa da yurt geneline yayılmasında Ziraat Bankası açısında çok az bir engel bulunmaktadır.

Sanırım ,tanıtım diğer faaliyetler açısından Ziraat Bankası üst yönetiminin uygun şartlarda (TZOB) Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve illerdeki Ziraat Fakültelerine teklif götürmesi yeterli olacaktır.

Gençlerimize bu programı inceleme ve katılmalarını önerirken Ziraat Bankası yönetimine ise pilot uygulama safhasını bir an önce geçerek her “ilde bir Genç Çiftçi Akademisi” projesi safhasına geçmelerinin daha işlevsel ve milli olacağı ve bankanın misyonuna ve büyüklüğüne daha uygun olacağına inanıyorum.

Hayırlı olması dileğiyle.

(*) Bankaca sunulan kredilerden, Ziraat Bankası'nın esas ve usullerine göre yapılacak değerlendirmeler sonucunda olumlu bulunanlar yararlanabilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.