Takip Et

TARIMA VE KALKINMAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: İRFAN YILDIRIM-4

Yazı dizimizin konusu olan İrfan Yıldırım,babasının ilgi alanı içine giren sahalarda gezinmeye başlar.Cumhuriyetin ilk 15 yılı içerisinde hafiften makineleşme başlamıştır.

1938 yılında Nazilli Sümerbank’ın açılması, şehir için bir dönüm noktasıdır.Halk için olduğu kadar İrfan Yıldırım için de böyle bir fabrika ilgi alanıdır.Sık sık ilgisini çeken Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasının ziyaretçisi konumundadır.

Bunun yanında Nazilli telefon,hoparlör,elektrik-ampul gibi uygarlığın son keşifleriyle tanışmaktadır.Bunlar da İrfan Yıldırım’ın ilgisiini çeker.

O yılların yasalarına uygun olarak 12 yaşında ilk motosiklet ehliyetine ve motosiklete sahip olur.18 yaşında ise Aydın Belediyesinin düzenlediği otomobil ehliyetinin sahibidir.

Orta okul yıllarında İstanbul’da İngilizce öğrenmeye başlar.

İrfan Yıldırım ABD’de makine ve inşat mühendislikleri diplomalarına hak kazandıktan sonra ülkeye dönerek özel sektörde çalışmaya başlar;devlet ihalelerine girerek yapılar vücuda getirir.

Kayseri DMO depoları,İstanbul Haliç’te,Göksu deresinde ,Bandırma ve Balıkesir havalalanlarında,Tütünçiftlk’te,Arifiye’de ,Eskişehir havalanı yakınlarında ,Sivas Çetinkaya’da,Osmaniye’deErzurum’da,Elazığ,Malatya,Erzincan ve Adıyaman’da pek inşaat ve makine işlerinde mühendislik ve yöneticilik görevleri üstlenir.

Akhisar’da NATO’ya ait tank tesislerini yönetir.

Pek çok inşaat ve makine sektörünü içeren özel sektör şirketlerinde başarı ile çalıştıktan sonra kendi isteği ile kendi işlerini kurmak üzere ayrılır.

Nazilli’de pek çok inşaatta imzası bulunmaktadır.

Eskilerin bir sözü olan “Herşey aslına rücu edecek” deyimi doğrultusunda İrfan Yıldırım, babasından ve atalarından kalan topraklarda tarım yapmak üzere çifçiliğe döner. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.