Takip Et
  • 23 Haziran 2014, Pazartesi

Didim’den Çine’ye...

Geçen haftayı Didim’de geçirdim. Çalışmanın yanı sıra tatil de yaptım diyebilirim. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde gördüm ki, Didim’i zor günler bekliyor. Henüz yeni iş başı yapan belediye başkanı ve ekibini eleştirmek için çok erken, o yüzden bu konuyu bu şekilde kapatıyorum. Ramazan nedeniyle sezonun bölünmesinden, İngilizlerin eskisi kadar tercih etmemesinden yakınan esnafın durumuna girmeye de hiç gerek yok. Plajda seyyarlarla verilen mücadele iyi olmuş ama gazete ve kültür yayınları satılan büfe kalsa iyiymiş. Seyyarların kaldırılmış olmasına rağmen şuan sahilde uzanan insanların arasında dolaşarak bot seferleri satmaya çalışanlar kadar rahatsızlık vermiyordu, o büfe... Didim’de kendini iyi yetiştirmiş çok sayıda esnaf ve işadamı da var. Kasap Emin’i (adaşım diye demiyorum) mutlaka tanımanızı tavsiye ederim...

EFELER’İN EFELERİ

Biz Didim’de iken, Efeler’de didişenler oldu. Aydınspor 1923 Başkanı Şahin Kaya, kendisini karşılamayan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı’ya verdi, veriştirdi.

Akabinde de Bosnalı ona... 2.5 yıldır Aydın’da olan Ordulu İşadamı Şahin Kaya, Aydınspor’a borç verdiği için kulübün başına geçmişti. Sanırım Adnan Bosnalı ziyaretin sebebini yanlış anladı. Kaya’nın bilet satmaya değil de, kurumuna borç para vermeye geldiğini düşündü. Akabinde yaşanacakları bildiği için de, karşılamayı tercih etmedi. Ben olsam da, Kaya’nın vereceği borcu kabul etmezdim ki... Sonra, bilet satmaya geldiğini öğrenince o da rahatladı.

Aydın halkının misafirperverliğini diline dolamanın Şahin Kaya’nın haddi olmadığını düşünüyorum. “Göbek kılları gömleğinin altından çıkıyor, böyle misafir mi olur” diyenlere de söyleyecek laf bulamıyorum. 3 tane profesyonel lig takımımız var. Biri, misafirliğe gittiği yerde ev sahiplerini bastırmakla meşhur, diğeri belediye başkanına küfrederek koltuğunu korumakla... Nazilli Belediyespor Başkanı Hilmi Volaka’dan ricamız, her ne kadar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Ben spor kulübü yöneticilerinin zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” dememiş olsa da, diğerlerine uymamasıdır...

HOŞGELDİN SAİT HOCA

Gelelim Çine’ye. Çine’de çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. Çine’de birlikte çalıştığı, eşi savcı olan bayan öğretmene, “kızım senin kocan da kel değil mi?” dediği için zor günler yaşayan, ceza ödeyen, Kahraman Mahallemizin açık sözlü damadı, Felsefeci Sait Şakir Üstündağ Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü oluyor.

Görev başındaki Müdür Ahmet Bakırcı AK Parti Çine İlçe Teşkilatının baskısıyla istifa etmiş, ettirilmiş... Çine’mize ve Sait hocaya hayırlı olsun. Ahmet Hocama da hayırlı olsun. Çünkü, İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak, önemli meseleleri halletmesi için yükünün azalması gerekiyordu.

ÖZKAYA-ŞAHİN İLİŞKİSİ

İyi bir veteriner tohumlamış olmalı ki, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya ile CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin arasında suni bir ilişki yaşanıyor. Ege Et’te yaşananlara Özkaya, AK Parti ilçe başkanının işe girenlerden para aldığı iddiasına Şahin sessiz kalıyor. Hele şu para alındığı iddiaları yok mu, mide bulandırıcı.

Erkan Özkaya bu paraları şahsı için almamıştır, çünkü ihtiyacı yok. Türkiye’yi yöneten kocaman partinin, işe girecek garibanların parasına muhtaç olmaması gerektiği de aşikar. Bu paraları kim, neden ve nereye aldı bence açıklanmalı... Ege Et ile ilgili de seçim meydanlarında, “Ege Et Çine’nin ve Çinelinindir” diyenler konuya bir açıklama getirmeli. Öyle değil mi?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.