Takip Et
  • 9 Ağustos 2023, Çarşamba

Bu ara (kiralık ev) bulunur mu?

Siyasi partilerin iç meselelerini yazmam seni biraz sıkmış. Biraz başka mevuzalardan bahsetmemi istemişsin ama öneri getirmemişsin. Yazı önerin yoksa, sen de sıradanlığın bir parçasısın.

Dün Aydın’a yeni tayin olmuş iki memur ile tanıştım. İkisi de ev arıyordu. Sahibinden kiralık olursa makbule geçeceğini söylediler. Nedenini sorunca emlakçıların fiyatları şişirdiğinden yakındılar.

Ben de onlara haklı olduklarını ve bir tadınğımın başından geçen mülk sahibi ve kiracı iletişimini anlattım. Sana da anlatayım.

Kiracı, yılbaşında bin 500 TL olan kirası için mülk sahibi ile pazarlık yapar. 3 bin TL isteyen ev sahibiyle 2 bin 750 TL’ye anlaşır. Mayıs ayında (5 ay sonra) ev sahibi arar ve, “Önümüzdeki aydan itibaren kiranı 7 bin TL yaptım. İşine gelirse otur. Gelmezse çık. Eğer yıl sonuna kadar çıkmayı düşünürsen bu şekilde öde ve yıl sonu evimi boşalt” der.

Sekiz yılı aşkın bir süredir aynı evde oturan ve aralarında hiç sorun yaşanmayan ev sahibine kiracı şunu sorar; “Neden böyle konuşuyorsun?”

Ev sahibinin yanıtı da şu olur; “Beni emlakçılar arıyor. ‘Kiracını çıkar biz içine 13 bin TL’ye yeni kiracı sokacağız’ diyorlar. Ben seni severim o yüzden 7 bin TL ver sen dur isterim”

Kiracı çaresiz artışı kabul eder. Uzun yıllara dayanan hukuklarına ve arada emlakçı olmamasına rağmen ev sahibi ile kiracı arasında yaşanan bu duruma ne diyorsun?

Yeni bir yasal düzenleme yapılmış. Ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlar ara bulucuya gidecekmiş. Sence bu çözüm olunur mu? Bu ara bulunur mu?

Kiracılar emlakçıya bulaşmadan direk sahibinden ev kiralamak istiyorlar. Mümkün mü? Emlakçıya ilişmeden kiralık ev bulunur mu?

Her gün televizyonlarda ve internet haber sitelerinde onlarca haber oluyor. Kiracıların ve ev sahiplerinin geliştirdikleri yöntemler ile bu iki kitle arasında yaşanan gerginlikler gündemden düşmüyor.

Neyse senin aklında olsun. İki tane pırıl pırıl devlet memuru Aydın’da kiralık ev arıyor.

Destek olalım potansiyel ev sahipleriyle aralarını bulalım olur mu?

Sana her konuda olduğu gibi bu meselede de güveniyorum. Gözlerinden öpüyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.