Takip Et
  • 31 Temmuz 2023, Pazartesi

Son günlük baskı

Çarşamba’dan bu yana sana yazmıyorum. Aramızda şöyle bir fark var. Yazmadığımda sen bana sitem edebiliyorsun da senin okumadığından benim haberim olmayabiliyor. Olsa da sitem etmem.

Neymiş efendim, her sabah, alışkanlık haline getirdiğin, yazımı okuma hakkından seni ‘habersiz’ yoksun bırakmışım. Haber veremedim, anlayışın için şimdiden çok teşekkür ederim.

O ara çok radikal bir karar almayla meşguldüm ve bununla ilgili süreci yönetiyordum. Sen bana genelde dijital mecralardan erişiyorsun. Bazen kağıt baskımızdan okuduğun da oluyor.

Artık kağıt baskıdan bugün son kez okuyor olacaksın. Dijital ortamda, çok daha güçlü devam edeceğiz. Arada habersiz kaçamaklarım olabilir, bazen haber veririm de yazmam. Bunlar dışında her gün yine beraber olacağız.

Çünkü bugün Aydın Denge Gazetesinin günlük olarak basılacağı son gün. Belki ilerleyen dönemlerde haftada bir ya da iki ihtiyaca göre kağıt baskılarımız olacak. Günlük baskıyı sonlandırıyoruz.

Bu bizim için çok zor bir karar. 1998 yılında ayda bir basılarak yayın hayatına başlayan, 2000 yılında günlüğe dönen Aydın Denge Gazetesi, çeyrek asırdır okuyucusuna ulaşıyor.

İnternet haber sitesi ile de dünyanın ve ülkenin her yerinden erişim alan Aydın Denge Gazetesi şehrin gözü, kulağı ve sesi olmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmeler, kağıt gazeteye olan rağbeti azalttı.

Sana şöyle söyleyeyim; Pandemi yasaklarından önce günlük üç bine yakın gazete satıyorduk. Pandemi sürecinde kahvehaneler kapandı, açıldığında gazete yasaklandı. Bizim dağıtıcılar genelde manav oldu.

Gazete dağıtımı ile geçimini sağlayan emekçiler alternatif kazanç kapıları edinince, hayat normale döndüğünde bizim dağıtım sistemi normale dönemedi. Bir çok ilçede abone dağıtımı kalmadı.

Efeler, Çine, Yenipazar gibi yerlerde dağıtımımız devam etse de bir çok abonemiz, “İnternetten okuyoruz” diyerek aboneliklerini iptal etti. Geldiğimiz noktada, satışımız 500’ün de altına düşer oldu.

Türkiye’de yerellerin yanı sıra yaygın gazeteler de bizim gibi büyük tiraj kayıpları yaşadı. Çünkü çağ değişti. Artık kağıda ihtiyaç duymadan, elindeki telefondan insanımız haber ve yazılara erişebilir oldu.

Aydın’da günlük yayın yapan beş gazetenin yöneticileri ile oturduk, daha kaliteli kağıt gazetenin çıkması için neler yapılabileceğini tartıştık.

Sayının azalması halinde, kalan gazetelerin resmi ilan gelirleri artacağına karar verdik. Bu sürece biz Aydın Denge Gazetesi olarak öncülük etmek istedik. Kağıt baskımızda resmi ilan hakkımızdan feragat ediyoruz.

O yüzden yarından itibaren günlük kağıt baskımızı sonlandırıyoruz. Tüm enerjimizi www.aydindenge.com.tr adlı internet haber sitemize yönlendireceğiz.

Bu sürece katkı koyan Yeni Kıroba Gazetesinin Sahibi Recep Başkar, Ses Gazetesinin sahibi Mehmet Akgül, Hedef Gazetesinin Sahibi Bülent Akgün ve Manşet Gazetesinin Sahibi Erdal Savaş’a teşekkür ediyorum.

Denge Gazetesinin kurucusu Şemsettin Karpınar amcamıza, bugüne gelmesinde büyük emek ve katkısı bulunan Atilla Karpınar, Mehmet Aydın, Mehmet Ali Candan, Salih Özay ve Aydın Sarı ağabeylerime sonsuz teşekkür ediyorum.

Gazetenin uçbeyleri olan tüm dağıtıcılarımızdan, bugüne kadar emek veren matbaa çalışanlarımıza, muhabirlerimize, editörlerimize, sayfa sekreterlerimize, yazarlarımıza fikri, emeği ve katkısı bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum.

2013 yılından bu yana gazetemizin bakısını gerçekleştiren Güney Doğu Arslan Matbaacılık’ın sahibi Halil Arslan’a, oğlu Veysel Bey’e, Matbaa Müdürü Ahmet Toprak ve tüm çalışanlarına çok müteşekkirim.

Turkuvaz Dağıtım şirketine, Aydın Baş Bayi Hüsnü Terzi ve onun çalışanlarına da çok minnettarım. Basın İlan Kurumu ve tüm resmi ya da özel paydaşlarımıza da teşekkür ederim.

Tam 25 yıldır Denge Gazetesine abone olarak ya da bayiden satın alarak yaşatan sevgili okur, senin için ne yapsak azdır. Teşekkür etmek sana cılız kalır. Hakkın ödenmez. Helal et, olur mu?

Bundan böyle daha etkili ve daha güçlü şekilde internet haber sitemiz www.aydindenge.com.tr ve televizyon kanalımız tvDEN ile bu şehre yayıncılık adına katkı koymaya devam edeceğiz.

Denge’nin küçük kardeşi Çine Madran Gazetesi haftada iki yayımlanmaya devam edecek. Çinelilerin çok sevdiği www.cinemadran.com.tr de etkinliğini artırarak sürdürecek.

Aydın Denge Gazetesinin kağıt baskısı, dağıtım organizasyonu, gelişim süreçleri, duraklama ve düşme dönemlerine dair bilgi, tecrübe, deneyim ve anılarımı arada aktarıyor olacağım.

Son üç gün yazamama gerekçemi anlattım. Mazeretimi kabul et. Yarından itibaren seninle sohbetlerimize ve gündemimize kaldığımız yerden devam edelim.

Yine etken sonlandırayım. Seviliyorsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.