Takip Et
  • 26 Aralık 2023, Salı

Yarın ve yarından sonra ne olacak?

Artık zaman daraldı. Siyasi partilerin aday belirleme süreçleri neredeyse tamamlanma aşamasına geldi.

Hareketin ve hararetin arttığı bu dönemde, ne olursun beni, “Neden Özlem Çerçioğlu’nun çirkin fotoğraflarını kullanıyorsun?” gibi saçma sorularla oyalama.

Yeri gelmişken de söyleyeyim; hiçbir zaman, hiçbir şekilde Çerçioğlu’nun hiçbir suçuna bilerek, isteyerek, arzulayarak ve kurgulayarak ortak olmadım. Olmam da.

O, sana, totemlere, billboardlara, basına paralı servisleriyle gençlik fotoğraflarını, güzel yüzünü gösterebilir. Bizde neyse o; en güncel halini yansıtıyoruz.

Özlem Çerioğlu’nun en büyük korkusu ve kaygısı Cumhur İttifakının AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermesi.

O yüzden kendi adaylığını ilan ettirmemek için çeşitli bahanelerle CHP Genel Merkezinde, parti meclisini oyalıyor. Yoksa adaylığı açıklanalı iki hafta olacaktı.

Çerçioğlu, AK Parti içerisinde Savaş’ın aday yapılmaması için AK Parti içine sızdırdığı aparatları üzerinden gerekli çalışmayı yaptı. Bazı aparatları sobelendi, bazıları inatla ve ısrarla görevini sürdürüyor.

İçlerinde MHP’nin önemli aktörlerine ulak gönderip, “Savaşla kazanamıyoruz, … aday olsun” mesajı verenler bile var.

Özlem Çerçioğlu’nun, Savaş karşısında kaybettiğini kendisine gösteren anket yöntemini ve pragmatist yolları, Cumhur İttifakındaki partiler de kullandığı için hanımefendinin bu arzusunun gerçekleşme olasılığı düşük.

Muhtemelen, yarın, Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayını “Mustafa Savaş” olarak açıklayacak. Bu durumda Çerçioğlu’nun adaylığı ertesi gün açıklanır mı; bilemiyorum.

En istemediği senaryonun gerçekleşmesi halinde Çerçioğlu, belki aday olmaktan kaçınma yolları arayacaktır.

Çünkü etrafındaki birçok aklıselim kişi; “Savaş aday olursa, biz kaybediyoruz” ifadesini kendisine de kuruyordur.

Bakalım, yarın ve yarından sonra neler olacak. Belki bir hafta daha bekleyeceğiz. Sen telaş yapma; beni de tekrar eden sorularınla boğma.

Aydın için doğrusu ve hayırlısı olsun.

Bırak, siyasetçiler rakiplerinin içine nifak sokmaya çalışsın, ayak oyunları tezgahlasın.

Bizim aramız hep güzel kalsın. Çünkü seni seviyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.