Takip Et
  • 2 Mart 2015, Pazartesi

Kasap vicdanı

Ege Et’in kapatılmaması, özel sektöre satılmaması için kullandığımız yegane kalkandı. Çine’de yüzlerce insanın, büyük umutlarla kurduğu Ege Et A.Ş., siyasi arpalık anlayışı ile yönetildiği için batağa sürüklendi. 1999 öncesi vergi rekortmeni olan şirket, Osman Aydın’ın Çine Belediye Başkanı seçilmesinden sonra kara haberlerin odağı oldu.

Sermaye artırımına katılmadığı için küçük ortakların iki dana parasına aldıkları hisseleri önce yarım kilo sucuk değerine düştü, sonra 100 gram et bile almaz duruma geldi. Şirket defalarca kez kapanma ve satılma noktasına geldi. O zaman devreye Çine basını girdi.

Ne yaygaralar kopardık. Vali Emir Durmaz döneminde bir süreliğine faaliyetini durdurduğunda, üreticinin kasabın vicdanına terk edildiğinde, yaşanan sıkıntıları örnek gösterdik. O dönem 10 lira olan etin kesim fiyatını kasap 6 liraya kadar düşürmüş, vadeler uzadıkça uzamıştı. Son olarak Aydın İl Özel İdaresi tarafından yapılan 4 milyon TL’lik sermaye artırımı kurtardı şirketi.

Aydın İl Özel İdare’nin Aydın Büyük Şehir Belediyesi’ne devrettiği en önemli kamu kazanımlarındın biriydi. Ege Et, son olarak Kemal Anadol ve memleketin hiç tanımadığı isimlerin yönetimine girmesi ve maaşlarının 3 bin TL olması ile gündeme geldi.

Bugün, “Halk Et ve Balık” projesi ile Aydın’ın gündemine düştü. Yıllarca hayalini kurduğumuz, savunduğumuz şey gerçekleşti. Üreticinin sigortası olan Ege Et, tüketicinin de kaliteli ve ucuz et yemesini sağlama misyonunu hayata geçiriyor. “Üreticiye destek, tüketiciye hizmet” sloganı, “Üreticiye destek, halka hizmet” olarak değiştirildi.

Ege Et’i bugüne kadar bir şekilde ayakta tutarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devreden Aydın İl Özel İdaresi’nin başta valiler olmak üzere tüm yöneticileri teşekkürü hak ediyor. Özel İdareden devrolan şirketi Aydınlı hayvan üreticileri ve halkın kazanımına dönüştürmeye başaran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekibi de teşekkürü ziyadesiyle hak ediyor.

Çine’de bazı STK başkanı arkadaşlarımızın, şirket yönetiminde Kemal Anodol ve diğer halkın tanımadığı isimlerin olmasına tepkileri sürüyor. “Adamlar 3’er bin TL maaş alıyor, buraya gelmiyor bile...” diye söyleniyorlar. Ben de, gelirlerse uçak, yemek ve konaklama giderleri ile maliyetlerinin artacağını, evden çalışmaya devam etmelerinin daha iyi olacağını savunuyorum.

Halk Et ve Balık projesini destekliyor, yaygınlaşması gerektiğini düşünüyorum.

Bu güne kadar vicdanlarına vurgu yaparak üzdüğümüz kasapların da bizlere lazım olduğunu düşünüyorum. Onları da kamu yararına kullandık, özür diliyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.