Takip Et

Gayet güzel geçti

Döndüm ben. Antalya’da katıldığım etkinliğin nasıl geçtiğini merak etmişsin. Gayet güzeldi. Uluslararası bir organizasyondu. RTÜK, Türkiye’nin imajı ve itibarı açısından iyi bir iş çıkardı.

Son yazımda çalıştay ve paydaşlarından bahsetmiştim. RTÜK Üst Kurul Üyesi BRAF Genel Sekreteri Deniz Güçer ile RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun başını çektiği ekip ülkemizin yüzünü ağarttı.

Çalıştayda dezenformasyon konuşuldu. Bununla ilgili Yunanistan temsilcisi Prof. Dr. Georgios Pleios, dezenformasyonun kimliği belirsiz düşman olduğu vurgusunu yaptı.

Düşmansız savaş olmayacağını belirten Pleios, “Dezenformasyonla savaşta düşmanımızı tanımıyoruz. Tanımadığımız düşmanla nasıl baş edeceğimizi de bilmiyoruz. İnsanlık açısından çok zor bir durum” dedi.

RTÜK Başkan Danışmanı Melike Yiğit Bakır da, kendimizi ve çocuklarımızı dezenformasyondan korumak için en etkili yöntemin iletişim araçlarına maruziyeti azaltmak olduğunu söyledi.

Melike Hanımın söylediklerini ben, “Tarlada çalışın, köyde yaşayın, televizyon izlemeyin, telefon, internet hayatınızda olmasın” diye algıladım.

Çok güzel tespitlerin ortaya konduğu yararlı bir program oldu. BRAF dönem başkanlığını Türkiye Azerbeycan’a devretti. Benim açımdan yeni insanlar tanıdığım, taze bilgiler edindiğim, yeni yerler gördüğüm bir keşif faaliyeti oldu.

Keşfetmenin mutluluğu ve hazzını yaşadığım bu organizasyona katılmamı sağlayan TİMBİR Başkanı Süleyman Basa, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ve Üst Kurul Üyesi Deniz Güçer’e teşekkür ederim.

Senin ve şehrin gündemine Pazartesi’den itibaren bakalım. Olur mu? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.