Takip Et
  • 2 Haziran 2014, Pazartesi

Bu dönem lütfen dikkat

Yazıyı kaleme aldığım saatlerde son iki günde 4 tane olmuştu. 3 vatandaşımız da hayatını kaybetmişti. Yaralılar da vardı.

Her yıl bu dönemlerde çok fazla olur. Mevsim geçişinden kaynaklı mıdır bilemiyorum ama trafik kazaları bu dönemlerde artar. Mayıs ayının 15’inden Haziran’ın 15’ine kadar yoğun ölümlü kaza haberleri veririz. Yaz içinde de olur ama o genelde turizm beldelerine yakın olmamız nedeniyle yaşanan yoğunluktandır.

Siz de oluyor mu bilmem ama bende de bu dönemde bir yorgunluk hali oluşuyor. Sanki sırtımda yüzlerce kilo yük varmış gibi, göz kapaklarıma da sürekli yukarıdan baskı...

Alkollü olması dışında kaza yapanların bölgemizdeki iklim koşullarının getirdiği olumsuzluklar deneniyle hakimiyetlerini kaybettiğin düşünüyorum.

Sadece direksiyon başındakiler değil çevredekiler de tehlike altında. Tıpkı, Cumartesi günü akşamüzeri Nazilli’de Mergen Çayı üzerindeki köprüde yaşanan kaza gibi. Orada bariyerlerde bakım çalışması yapan iki kişi feci şekilde can verdi.

Kader ve kazanın, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inancımız tam ama bize de dikkatli olmak düşüyor. Kendimizi iyi hissetmiyorsak lütfen sürüşü sonlandıralım. Kendini iyi hissetmeyeni sürme konusunda zorlamayalım.

Havalar düzelir, mevsim koşulları normale döner ama gidenler geri gelmiyor. Umutlar, hayaller, ocaklar sönüyor.

Çocuklar, yetim/öksüz kalıyor.

Kaza haberlerinin gelmediği, gelse bile ölümlü kazaların olmadığı bir yaz geçirmeyi diliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.