Takip Et
  • 18 Temmuz 2023, Salı

Zamların devamı gelir

Hafta sonu akaryakıt başta olmak üzere bazı ürünlere gelen zamlarla sarsıldık. “Ne olacak böyle?” demişsin. Ekonomist değilim. Karar verici kadroda yer almıyorum. Yine de öngörü sahibiyim. Anlatayım.

Bana kalırsa zamların devamı gelecek. Ekonomistler bu durumu, “kuyruğunu kovalayan kedi” olarak tanımlıyor. Bir şeye zam gelince her şeye zam geliyor.

Asgari ücrete zam geliyor, seviniyoruz. Memura zam geliyor, mutlu oluyoruz. Emekliye verilen zammı beğenmiyoruz, üzülüyoruz. Süte zam yapılıyor, yetersiz buluyoruz.

Özetlemek gerekirse yapılan zam milletimizin cebine giriyorsa seviniyoruz. Milletimizin cebinden çıkan zamlara üzülüyor, bozuluyoruz. Karar verici de olayı çözmüş. Önce sevindirici haberi veriyor.

Bana bizim durumumuzu sormuşsun. Zamlardan nasıl etkilendiğimizi, merak etmişsin. Yayın giderlerimiz olduğunu, istihdam maliyetlerimiz bulunduğunu filan söylemişsin. Seni yerim.

Çok düşüncelisin. Aramızdaki bağın profesyonel olmadığını, böyle yaklaştığın durumlarda gayet iyi anlıyorum. Bizim durum senden farklı değil canım benim. Halimize şükür. Olur, gideriz.

Zamlara rağmen hayat akıyorsa, yaşam durmuyorsa toplumca şükrediyoruz. Bunu sağlamak da bir marifet diye düşünüyoruz. AVM’ler dolup taşıyor, yollar inanılmaz yoğun ve otellerde boş yer yok.

Sosyal medya paylaşımlarına baktığımızda zamdan yakınan paylaşım sahibi bir bireyin saatler sonra keyif çatan başka bir paylaşımını görüyoruz. Ruh sağlığımız mı bozuk yoksa numaradan mı şikayetçiyiz anlamak güçleşiyor.

Yakınıyoruz, şikayet ediyoruz ama esaslı bir tavır koyamıyoruz. Durumu, sana ben değil de anlatacağım fıkra izah etsin olur mu?

Rahibe baş papaza çıkar. Rahiplerden birinin kendisini sözleri ve davranışlarıyla rahatsız ettiğini, dokunuşlarının da taciz boyutuna ulaştığını anlatır.

Papaz, rahibeye “Güzel kızım sen bu durumdan şikayetçi misin?” diye sorar.

Rahibe, gülen bir yüz ifadesiyle, “Evet efendim!” der.

Papaz, “Ah be güzel kızım bir yandan ‘şikayetçiyim’ derken diğer taraftan yüzündeki gülümsemeyi toplayamamana ne diyeyim?” der.

Zamlara rağmen;

Yüzünden gülücükler eksik olmasın. Gülen yüzün hiç solmasın. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.