Takip Et
  • 22 Ağustos 2023, Salı

Sadece yer yüzü karışık değil

Sosyal medyada gördüm, Multi Kliniğin CEO’su Ömer Altuntaş’ın dün sabah arabasının lastiği patlamış. Haftaya öyle başlamaktan dem vuruyordu. Ofise geldim, bizim araçlardan da birinin de lastiği patlamış, Yeşim onunla ilgileniyordu. Ömer beye yazdım, “durumun astrolojik bir açıklaması olmalı” diye.

Bu konularda senin de fikrini almak isterim. Kendi çapımda minik bir araştırma da yaptım. Şu sıralar yer yüzü kadar gökyüzü de karışıkmış. Hermes’in dediği gibi, “Gökyüzünde ne varsa yer yüzünde o vardır” deyip geçemedim. “Acaba yer yüzünde olanlar gök yüzünü de bozuyor mudur?” sorgulamak istedim.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile birlikte ilçeye hizmet yağdırdıklarını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yalanlıyorsun. Bunu yapabilirsin de, mesajını biraz daha naif bir üslupla yazsan iyi ederdin. Yapmadığını yaptı göstermeyi Çerçioğlu’na, kabalığı da sana yakıştıramıyorum.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile büyüyen savaşını ve dönülmez bir hal alan durumu yorumlamamı istiyorsun. Bana kalırsa Fatih Atay, CHP’den istifa etmeli. Bir süre bağımsız kalmalı. Diğer partilerden gelecek adaylık tekliflerini değerlendirmeli. Bu arada da Özlem Çerçioğlu hakkında bildiği gerçekleri, asfalt meselesinde olduğu gibi kamuoyu ile paylaşmalı, Aydın halkını ve yargıyı uyandırmalı.

Özlem Çerçioğlu’na gelince, kendisinin ve ekibinin içinde bulunduğu mahkemesi devam eden, soruşturulan ve kamuoyunda konuşulan konulara açıklık getirmeli. Öyle başkalarına çamur atarak kendini aklayamayacağını bilmeli. Artık sokakta vatandaş bile, “Özlem hanım Aydın’a ne yapmış? Hiçbir şey yapmadı. Yapmadığı gibi de çaldı” diyor. Bunu, kendisine uzatılan mikrofona açık açık söylüyor.

Fatih Atay’a oğlu Eymen üzerinden yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum. Sosyetik bir sevgilisi olmasa da Eymen Atay’ın, çevresi geniş ve ağırlığı olan bir avukat olduğuna yemin edebilirim. Özlem hanıma da oğlu Caner’in arkadaşını belediyede ne kadar maaş verdiğini açıklamaya davet ediyorum. Bir de küçük oğlunun neden Türkiye’ye gelemediği konusunda bazı iddialar var, bunlara açıklık getirirse sevinirim.

Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bürokratların hesaplarına yüklenici firmadan yatan milyonlarca liralık paraların MASAK raporları ile belgeli olduğunu daha önce yazmıştım. Rüşvetin belgeli olduğu yerde Çerçioğlu’nun şürekasına neden dokunulmuyor? İçişleri Bakanı Yerlikaya ile Adalet Bakanı Tunç’a soruyorum. Bizim Çine’de 700 lira rüşvet alan Tarım Bakanlığı çalışanları hala cezaevinde de. Milyonları götürenlerin geziyor olması yasalsa, onlar haksız yere yatıyor olabilir.

Fatih Atay’ın Çerçioğlu hakkındaki iddiaları, Çerçioğlu’nun Fatih Atay’a ithamları hakkında önümüzdeki günlerde neler duyacağız ben de merak ediyorum. Kamu bütçesini yönetenlere iletmem için bana gönderdiğin Aliya İzzet Begoviç’in söylediği, “Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes er veya geç önce milletin ve nihayetinde Allah’ın önünde hesap verecektir” sözlerini muhataplarına iletiyorum.

Konuyu astrolojiye döndürmek istiyorsun, “Yer yüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım” sözünü göndermişsin. “Çarşamba günü Merkür Retroya giriyor” diye de eklemişsin.

Merakla bekliyorum. Aydın’ı ve ülkemizi bir adım ileriye taşıyacak gökyüzü hareketlerine dair bizi bilgisiz bırakma, olur mu? Benim için çok değerlisin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.