Takip Et
  • 23 Ağustos 2021, Pazartesi

İstifade edin Ayşe hanım

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in, partilisi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun doğum gününde sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj olay oldu.

Mesajda, “Onun yüreğinin ve gülüşünün güzelliğini doya doya seyretmiş bir kişi cehenneme gidemez” deniyordu. Sonrasında bir çok kişi Ayşe Özdemir’i çeşitli gerekçelerle istifaya davet etti. Meslek büyüklerim Atilla Dağıstanlı ve Ahmet Gözen de kaleme aldıkları yazılarla Ayşe hanımı istifaya davet etti. Dağıstanlı CHP’yi, Gözen de Çerçioğlu’nu rahatlatmak için istifa çağrısı yaptı.

İstifanın erdeminden ve istifa edenin onurundan filan bahsedilen çağrılara şuana kadar Ayşe Özdemir’in bir tepkisi olmadı, olacağa da benzemiyor. O yüzden bir çağrıda da ben bulunmak istiyorum. Kendisini istifade etmeye davet ediyorum.

Çünkü Ayşe hanım istifa etse bile ona bu paylaşımı yaptıranlar istifade etmeye devam edecek. İstifa etmezse onlar gibi davrandığı için o da istifade edenler sınıfında payını büyütecek.

Hem Aydın gibi bir yerde, kadın başına Ayşe hanımın istifa ederek karşısına alacağı kesimle savaşabilecek gücü mü var?

Sayıları 500’ün üzerinde olan sosyal medya trol ordusunun kendisine yapacağı hamle karşısında nasıl itibarını, saygınlığını koruyabilecek?

Bir yerlerde çalışan çocuğu, yakını varsa onların işsiz ekmeksiz kalması durumunu neyle ikame edebilecek?

Eğer varsa kendisinin yada yakınlarının işyeri onu batırmak üzere yapılacak girişimlere engel olabilecek mi?

Özel yaşamına dair ister gerçek olsun ister uydurma ortaya atılacak iddiaları savunabilecek kadar güçlü mü?

Bunların sayısını onlarca, yüzlerce çoğaltabiliriz. O yüzden Ayşe hanımı istifaya davet etmeden önce onun adına düşünülmesi gereken konular var. İstifade etmesi daha yararlı olacaktır.

Koltuğunu babasının malı olmadığı, görevinin kamusal olduğu yönündeki savlar olabilir. Bu pencereden bakacak olursak hakkında ortaya atılan iddialara yıllardır suskun kalan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun o koltukta bir dakika bile oturmaması gerekir.

Bu şehirde onurlu davranışlara prim veren topyekun bir duruş olmadığı sürece Ayşe hanımın istifası ucuz kahramanlıktan öteye geçmez.

Yine de seçim kendisinin.

Bence istifa etmez, istifade eder.

Sizce? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.