Takip Et

EMITT Fuarı

Bu yıl 21’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te gazete olarak biz de stant açtık. Turizm ve seyahat işi yapmıyoruz ama memleket turizmine katkı sunmayı görev biliyoruz.

Fuara özel “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü: AYDIN” adlı bir yayın hazırladık. Fikir annesi, yazı işleri müdürlerimizden Esra Muti, ilham babası Didim temsilcimiz Ediz Verdioğlu’nun olduğu dergi formatında Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan çalışma fuara damgasını vurdu.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 4 gün süren fuara 10 bin dergi götürdük. Fuarın temizlik işleri müdürü, “Siz 50 bin dergi mi getirdiniz, 80 bin katılımcı var ve neredeyse her iki kişiden birinde sizin çantanızı görüyorum” dedi. Bu, algısal olarak fuarı fethettiğimizin kanıtı kabul ettiğimiz bir ifade oldu.

Fuarda standımıza gelen ve karşılaştığımız insanların Aydın ile ilgili yaklaşımlarının son derece olumlu olduğunu gördük. Aydın’ı sevmeyen ve Aydın’da yaşamak istemeyen yoktu. Bize Aydın’daki tanıdıklarından, arkadaşlarından, dostlarından bahsedenler ve selam söyleyenler oldu.

Kızları ADÜ Veterinerlik Fakültesinde okuyan bir aile Germencik’ten bahçe evi satın aldıklarını, bütün tatillerini birkaç yıldır orada geçirdiklerini söyledi. Kendilerini Germencik Belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy’un ikna ettiğini ve kararlarından dolayı çok memnun olduklarını, tüm tanıdıklarına aynı şeyi tavsiye ettiklerini, çevrelerinde birçok insanın böyle bir planı olduğunu belirtti. Aydın’da öğrenci olan kızları, toplu ulaşımın pahalılığından yakınsa da onlar yarı Aydınlı olmak ile İstanbul’lu olmaktan daha mutluydu. Bu, gözlerinden ve sözlerinden anlaşılıyordu.

AYDIN'I ANLATAN DÖRDÜNCÜ STANT

Siyasi konuşmaların arasında da “Aydın gibi sağın kalesi bir yerde nasıl CHP egemen olur?” diye sitem edenler de vardı, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu çok beğeniyoruz, her ile öyle bir başkan lazım” diyenler de çıktı. Genel olarak Aydın’ın fuarda kurumsal bir stantla temsil edilmemesine ve yöresel ürünlerinin tattırılmamasına büyük tepki vardı.

Kuşadası ile Didim’in stantlarının yanı sıra Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) stantlarına ilave olarak Aydın’ı anlatan dördüncü stant Aydın Denge Gazetesi’nindi. Aydın için görev üstlenmiş olmanın ve bu görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken; gösterilen bu tepkileri de aktarmış olalım.

Arabistanlı bir tur firmasının, hac ve umre organizasyonları için gazetemize reklam vermek istemesi gibi ekstra kazanımlarımız olsa da; her köşesi bir cennet olan Aydınımızı böylesine önemli bir organizasyonda bize göre çok başarılı bir çalışmayla yer almış olmanın hazzını yaşadık.

Çalışmada emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Fuar organizasyonunu yapan firmanın koordinatörü Ramazan Kaya başta olmak üzere tüm yöneticilerine ve temizlik işçisinden anket elemanına kadar bütün çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

İnşallah imkan olur 2018’de de Aydınımızı EMITT’te yine temsil ederiz. Sadece EMITT değil, benzer organizasyonların tamamına katılmakta yarar var. Ne diyor bumerang yasası; ‘Masaya oturmazsan kart gelmez…’ Turizm, tarım ve bütün sektörlerimizle ilgili olabildiğince çok masada yerimizi aldığımız ve kartın en iyisini elde ettiğimiz bir Aydın hepimizi mutlu eder. Değil mi?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.