Takip Et
  • 16 Ekim 2023, Pazartesi

Haklı mı çıkayım, kazançlı mı çık?

Sana küsmedim. Herhangi bir kırgınlığım da yok. Sadece seyahati bol, yoğun bir tempom vardı. O yüzden yazamadım. Televizyon programları yapamadım. tvDEN Ana Haber’de Selime Aydemir’e katılamadım.

Biliyorsun gazeteciliğin yanı sıra yönetsel görevlerim de var. O nedenle ani gelişen durumlar olabiliyor. Hiç hesapta yokken kendimi yollarda bulabiliyorum. Tüm bunların hepsi senin haber alma hakkın için.

Çünkü; ağabeylerim ve birlikte çalıştığım meslektaşlarım (kardeşlerim) sevdiğimiz mesleğimizi özgür alanda icra edebilmek derdindeyiz. Bunun için daha çok çalışmamız ve çabalamamız gerekiyor. Öyle birilerinin beslediği bir eli yağda, öbür eli balda, kelemi ve dili de o yolda olanlardan değiliz.

Bizim özgürlük anlayışımız mesleki ve senin haber alma ve bilgi edinme hakkına hizmet etmeye yönelik. Keyif çatmak, zevk sürmek için finansal, zamansal ve mekânsal özgürlük kovalayan züppe tayfadan değiliz.

Yazdığın tüm mesajları okudum. Karşılaşmamızdaki sözlü tepkilerini de anladım. Sana haber vermeden ortadan kaybolmam, tanımınla, “Sorumsuzluk” olabilir. Unutma, benim “Sorumluluklarım” da var. Anlayışın için sağ ol.

Merak ettiğin siyasi gelişmeleri sana fırsat buldukça aktaracak, kişisel düşünce ve yorumlarımı da paylaşacağım. Onca tepki ve sitemin arasında bana güzel bir şey söyledin ya; bugün oradan yürüyeceğim.

Bana, “Yine haklı çıktın” diyorsun. Hafta sonu Çine’deydim, memleketimde karşılaştığım pek çok kişi de “Haklı çıktın” diyor. Yıllar önce konuştuğum, yazdığım ve uyardığım konuların sonucunu da referans gösteriyorsun, gösteriyorlar.

Eğer benim uyarılarım dikkate alınsaydı; Çine’nin ve Aydın’ın yıllarının heba edilmemiş olacağını söylüyorsun, söylüyorlar. “Öngörülerimin yüksek olduğu” gazını verip herhangi bir konu ya da kişi hakkında düşüncelerimi öğrenmeye çalışıyorsun, çalışıyorlar.

Buna gerek yok. Gizli bilgi, gizli düşünce ve gizli gündemim hiç olmadı benim. Haklı çıktığım için de gurur duymuyorum. Önemli olan benim haklı çıkmam değil ki; memleketin ve senin kazançlı çıkman.

Topluma ve memleketimize karşı tehditleri ve tehlikeleri ön görüp erken uyarmış olmam sana göre meziyet ve öngörü yeteneğim yüksek bir olay ama bana göre öyle değil. Çünkü seni ve memleketi tehdit eden kişi, fikir, olay ve eylemler benim uzak olduğum ve senden de uzak tutmaya çalıştığım durumlar.

Yani ben uzağı görme konusunda yetenekliyim de yakını (seni) görme durumum kötü; çünkü sen hala daha umutsuz konuşuyorsun. Algı tacirlerine hizmet ediyorsun. Çalışacak olanı değil de kazanacak olanı arıyorsun. Sen çalışacak olanı arasan zaten o kazanacak. Memleket şahlanacak.

Bak hiç isim ve yer adı belirtmeden sana meramımı anlattım. Bütün bunları isimlerle, olaylarla, zaman ve yerle de izah ederim. Sen her yerde ve her zamanda sensin. Bakış açını değiştirmezsen; gittiğin yeri kaçtığın yere, seçtiğin kişiyi de kurtulduğunu sandığına dönüştürmeye devam edersin.

Seni ihmal ettiğim için özür dilememi beklediğini yazmışsın. Bunu yapmayacağım. Sabırla beklediğin, ilgiyle takip ettiğin ve hevesle yazdığın düşüncelerin için teşekkür ediyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.