Takip Et
  • 25 Mayıs 2015, Pazartesi

Seçimlik sorulara yanıt

Şunun şurasında seçime 12 gün kaldı.

Ne Aydın’da ne de Türkiye’nin herhangi bir yerinde seçim havası yok gibi bir şey.

Çalışma yapan siyasetçilerin görüntüsü ve gürültüsü olmasa; seçimin hiç bir belirtisi yok.

Meraklı ve ilgili bazı vatandaşların soruları da şöyle;

Aydın’da milletvekili dağılımı nasıl olur?

HDP barajı aşar mı, aşarsa Aydın’dan milletvekili çıkarır mı?

Seçim havası neden yok?

Bir de duymak istediği cevabı bekleyen tipler var.

Onların niyeti sorusuna cevap aramak değil, istediği cevabı vermeyeni fişlemek.

Kendisi objektif bakamadığı için herkesi öyle sanıyor.

Bu üç sorunun cevabını kendimce vermek isterim.

Bana göre Aydın’da birinci parti CHP olur ve 3 milletvekili çıkarır.

İkinci parti AK Parti, üçüncü Parti de MHP olur. Bunlardan AK Parti’nin 2, MHP’nin 1 milletvekili garanti gibi bir şey. Boşta kalan milletvekili de aldıkları oya göre bu partilerden birinin olur. AK Parti 3, MHP de iki yapabilir. Bence bu seçim, Aydın’da Zeynep Karahan Uslu mu, Hayri Güleç mi milletvekili olurun seçimi...

HDP’nin Türkiye geneline barajı aşamayacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş’ın aldığı %9.78’lik oyun bu seçimde HDP’nin oylarına yansımayacağını kanısını taşıyorum. Çünkü o seçimde üç unsur yarıştı. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu’nu tasvip etmeyen CHP’li, sosyalist düşüncedeki bir çok seçmen tercihini Demirtaş’tan yana kullandı. Bu seçim, AK Parti nasıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oyu alamayacaksa HDP’de Demirtaş’ın oyunu alamayacak. Çünkü seçimde yarışan unsur sayısı Cumhurbaşkanlığı seçiminin neredeyse 10 katı... Ola ki HDP Barajı aşsa bile Aydın’dan milletvekili çıkarmasını imkansız görüyorum.

Türkiye genelinde seçim havasına girilememesinin sebebi nedir bilemiyorum ama bana göre Aydın’da; adaylar ve parti teşkilatları halkı işin içine çekemiyor. Çünkü nicelik açısında şartları oluşturan siyasetçilerimizin bir çoğu nitelik bakımından eksik kalıyor. Halk da peşine düşeceği, savunacağı siyasetçinin kendisinden fazla olması gerektiğini düşünüyor. Toplum ortalaması ile aynı seviyede vizyona sahip olan adaylar ve parti yöneticileri ne yazık ki Aydın halkını seçim havasına sokamıyor.

Duymak istediği cevabı bekleyenlere tavsiyem; çıkacak sonuca, ortaya atılan görüş ve düşüncelere saygılı olmalarıdır. Bunu kendi saygınlıkları için yapmalılar. Demokrat Partili biri olarak ben öyle yapıyorum. Sonucun beni mutlu etmeyeceğini biliyorum. Demokrasiden zevk almaya bakıyorum.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.