Takip Et

“Çerçioğlu delirdi mi?”

Başlıktaki soru sana ait. Bana bu ve buna yakın sorular yönelten tek kişi de sen değilsin.

Sen Nazilli adayı Tetik’e yaklaşımını örnek gösteriyorsun. Herhangi bir videosunu, konuşmasını atıp da, “Delirdi mi?”, “Kafayı mı yedi?”, “İyice çıldırmış olmalı…” ve “kaybedeceğini anladıkça hırçınlaşıyor mu?” düşünce ve soru ekleyen bir hayli çok.

Çerçioğlu’nun, CHP'nin Nazilli Belediye Başkan Adayı Dr. Ertuğrul Tetik’e, “Doktor söyle bakalım!” şeklindeki yaklaşımı bence de nezaketsiz bir durum. Koskoca Nazilli’ye başkan olmasını istediğin kişiye, “gel kuçu kuçu” muamelesi doğru değil.

Bana gönderdiğin, Efeler adayı Avukat Anıl Yetişkin’i de çocukları üzerinden ayar vermeye çalışan videosundaki tavrı da öyle.

Mesele ne biliyor musun, Çerçioğlu’nun kendisinden daha başarılı birine tahammülü yoktur. Doktor hoca da, Avukat bey de entelektüel olarak ondan iyi ya; üstünlüğü küstahlıkla kurmaya çalışıyor. Bunu her zaman herkese yaptı.

Fiziki olarak güzel, kafa olarak biraz akıllı siyasi ve bürokratik çalışma arkadaşı çok sayıda kadın neler çekti, dava konusu olanlara bak, anlarsın.

Çerçioğlu’nun kişilik özelliklerini onu yakından tanıyanlar biliyor. Nasıl bir yönetici olduğunu da kimseye sormana gerek yok. Şehrin haline bak, anlarsın.

Şimdi senin sorunu değerlendirmeden önce etkenlere bakalım;

- Çerçioğlu, AK Parti Mustafa Savaş’ı aday göstermesin diye verdiği seçim öncesi uğraşında mağlup oldu. Harcadığı zaman, emek ve kaynaklar boşa gitti. Rakip cenahtaki paydaşları beceremedi, istemediği kişi rakibi oldu.

- İYİ Parti, aday çıkarmaz ya da cılız bir aday çıkarır düşüncesindeydi; tam aksi durumlar yaşandı. Orada kurguladığı düzenek çöktü ve kök söktüren türden adaylar çıktı. Rakibi de CHP'den aforoz ettiği, halkın çok sevdiği, dürüst ve başarılı biri olan Özer Kayalı çıktı, İYİ Parti seçmenini yanı sıra merkez sağ düşünceli halk da sahipleniyor. Anketlerde de Kayalı’ya özellikle CHP seçmeninden kaymalar çok fazla görünüyor.

- Son seçimlerde ittifak yaptıkları bir diğer parti olan Demokrat Parti Adayı Hüseyin Turgut’un sosyal medyasını incele, videolarını dinle; Çerçioğlu’na karşı daha etkin ve etkili muhalefet eden başka bir aday bulamazsın.

- Geçen seçim blok destek veren 70 bine yakın oyu bulunan HDP (DEM) aday çıkardı. Bu partinin eş başkan adayı kadının yaptığı konuşmalar ortada. Çerçioğlu, “DEM ile ilgili sıkıntı yok. Onlar bize muhalif konuşmalar yaparak milliyetçi kitleyi bize yönlendiriyorlar. Ben de mor renkler giyerek ya da takarak onlara görsel olarak bağlılığımı bildiriyorum” mesajlarını bir arada verse de, sokak öyle DEM’iyor. Herkesi hedefleyen Çerçioğlu, kimsesiz kalıyor.

- Zorla açılışa götürülen belediye çalışanları duruma isyan edip basın kuruluşlarına mesajlar yağdırıyor. Aydın’da özel bir hastanede çalışan ve aynı zamanda Çerçioğlu’nun yönetim kademesinde olan doktorun yaptığı iddia edilen baskılar, çalışanlarda ters etki yapıyor. Ayrıca bu doktorun sahte rapora aracılık ettiği veya bizzat verdiği iddiaları havada uçuşuyor.

- En yakın çalışma arkadaşları yanında yok. Biri, “Anıl’ın kaseti çıkacak” diye geziyor, bir diğeri “İberya’nın tüm kirli çamaşırları asılsın” diye uğraşıyor. Yanında görünenlerden siyasi olanlar, meclise girecek ya da partide yükselecek umuduyla duruyor. Bürokrat olanlar da, kazanacak CHP’li diğer belediye başkanlarına şirinlikler yaparak yeni dönem için kadro ve görev kovalıyor.

- Eskiden tüm adayları kendi belirlerdi, bu kez öyle olmadı. O yüzden seçimden sonraya sakladığı kavgalara seçim öncesi tutuştu. Baktı zarar görüyor, rafa kaldırdı. Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel ile araları büyük açık. Germencik Adayı Burak Zencirci’yi çok küstah buluyor ve telefon görüşmesinde restleştiklerini “seçimden sonra görüşeceğiz!” dediğini cümle alem duydu. Kavgaların, kinin ve öfkenin rafta durmayacağını da herkes biliyor.

- Hemen hemen Aydın’ın tüm ilçelerinden CHP’li belediye başkan adayları ve örgüt başkanları sadece ilçe adayına oy istiyor. Çünkü, Çerçioğlu’nun adını ağızlarına aldıklarında su paralarının yüksekliği, kanalizasyon, arıtma olmayışı, trafik, park ulaşım sorunları, başka şehirlerin almış başına gitmiş olması gündeme geliyor.

- Kadınlar günü için Efeler’de bir mekanda verdiği yemek için bin beş yüz kişilik hazırlık yapılıyor. Tamamına yakını belediye çalışanı ya da parti görevlisi 450 kadın zorla getiriliyor.

Bu bahsettiklerime yüzlerce daha kalem eklenebilir. Anlayacağın canımın içi; Çerçioğlu seçimi kaybediyor. İttifakın dağılması ile oluşan aritmetik durum, anket sonuçları ve kamuoyunda oluşan kanaat Aydın’da değişime işaret ediyor. Çerçioğlu, delirmesin de kim delirsin? 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.