Takip Et

Olay kötü, sonrası iyi...

Hafta sonunda iki günlüğüne Antalya’ya gittik. Nazilli Ticaret Borsası’nın organizasyonu ile güzel bir Yörex gezisi yaptık. Biz oradayken Aydın’da çok büyük bir olay yaşandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, katıldığı yemekte kurşunlandı.

Eylemi gerçekleştiren kişinin gerekçeleri kabul görecek türden değildi. Tezcan, HDP’nin kongresine katılalı bir yıldan fazla olmuş, ondan sonra da defalarca kez Aydın’a gelmiş, gitmiş...

Bu olayda başka bir şeyler var. Kimileri bunun ülkeyi karıştırmak adına yabancı istihbarat kuruluşları tarafından yaptırıldığını ileri sürüyor, yerel siyasette hesaplaşma olabileceğini iddia edenler var, CHP’nin kendi içinde bir çekişmenin ürünü olduğunu düşünenlere de rastlıyoruz.

Gerçek gerekçenin ne olduğunu belki hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. İster sevin, ister sevmeyin, ister kabul edin, ister etmeyin Bülent Tezcan Aydın’dan çıkmış önemli bir siyasetçidir. Tezcan’a yapılan bu eylem, Aydın’ın huzuruna ve Türkiye’nin demokrasisine yapılmıştır.

Bu eylemi gerçekleştirenleri kınarken eylem sonrası saldırganı kısa sürede bulan ve gözaltına alan emniyet güçleri ile olay sonrası birlik, beraberli ve bütünlük sergileyen ilin yöneticilerini, siyasetçilerini tebrik ediyorum.

Böyle bir olaya çok üzüldük ama sonrası ortaya çıkan dayanışma tablosu hepimizi mutlu etti.

 

ŞEVKİ ÇILDIR ARADI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Aydın ziyareti sonrası kaleme aldığım yazıyı okuyan Mustafa Çıldır’ın damadı ve yeğeni Şevki Çıldır telefonla arayarak teşekkür etti. Söylediklerini aynen aktarıyorum;

-Emin Bey kardeşim, Aydın’da herkes sizin gibi Çıldır Havaalanı'nı sahiplense ve takip etseydi şu ana kadar çoktan yapılmış olurdu. Gazetenizde çıkan rozet gibi bir şey var, “Aydın 60 yıldır havaalanını bekliyor” diye o bile yeter. Allah Razı olsun. Bakan ziyareti sonrası yazdığınız yazıda da konuyu çok iyi bağlamışsınız, kaleminize sağlık...

- Bu araziyi parsellesek şu anda 150 milyon TL değerinde ama bizim amacımız bağış niyetine uygun olarak ilimize havaalanı kazandırılması ve rahmetlinin ruhunun şad olması.

- Aydın’ı yönetenler bu işe bugüne kadar sahip çıkmadılar. İzmir ve Denizli arasında ilimizi sıkıştırdılar. Aydın milletvekili maalesef Denizli’nin menfaatleri için çalıştı.

- Biliyorsunuz biz arazinin iade edilmesi için dava hazırlığındayız. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş aradı, ‘Ben bu işin gerçekleşmesi için var gücümle çalışacağım. Mahkeme işini biraz öteleyin, başaramayacak olursam ben size bilgi vereceğim, ondan sonra dava açarsınız...’ dedi. Ben kendisine inandım, biraz öteleyeceğiz ve başaracağına da inanıyoruz..

 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Kuşadası’nda bir grup vatandaş köprülü kavşakları protesto etmek için eylem yaptı, yolu kapattılar. Bu girişim bana çok samimi gelmedi. Maden proje yanlıştı niye yapıldıktan sonra yollara döküldünüz, önce yapsaydınız belki yanlış olduğunu iddia ettiğiniz işi engelleyebilirdiniz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.