Takip Et
  • 30 Mayıs 2016, Pazartesi

Kuşlar için de denizaltı isteriz

Gündem, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’nda batıracağı uçak. Bu uçak, balıklara yuva olacak. Dalgıçlar için önemi büyük. Kuşadası’nı dalış turizminin önemli merkezlerinden biri yapacak.

Rakipleri, bu girişimi “Özlem Çerçioğlu Aydın’ı batırıyor” diye değerlendiriyor. Buna katılmıyorum, ama kuşlara haksızlık edildiğini düşünüyorum. Balıkları hiç görmedikleri uçakla tanıştırırken kuşları da denizaltıyla buluşturmamak olur mu?

Bunu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun proje olarak değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum. Aydın’ın yüksek bir noktasına denizaltı koyduğu takdirde yürüyüş turizmine büyük katkısı olur. O denizaltı hafta sonları yürüyüşçülerin ihtiyaçlarını karşılayan bir tesis olarak kullanılabilir. Kuşların ihtiyacı da karşılanır...

Hayal gücümü zorluyorum, dağda yaşayan, hiç gemi görmeyen hayvanlar için başka bir tepeye de bir gemi yerleştirilebilir. Nuh’un gemisi canlandırılabilir. Aydın’ın yüksek dağlarında denizaltı ve gemi görünümlü restoranlar hatta oteller bile yapılabilir.

Batan uçakla dalış turizminin önemli bir merkezi olmaya aday Aydın, bu tesislerle de yürüyüş turizminde büyük bir ivme yakalayabilir.

Kim bilir, belki; Başkan Çerçioğlu da “uçakla birlikte Aydın’ı batırıyor” diye eleştiren muhaliflerin “Gemi ile birlikte Aydın’ı zirveye çıkarıyor” övgülerine mazhar olabilir.

Tüpsüz dalınca, düşünce denizimde bunları buldum.

Çine ve Koçarlı’da yamaç paraşütü ile ilgili gelişmeleri de unutmayalım. (EMİN AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.