Takip Et
  • 18 Ağustos 2016, Perşembe

Sıra Cumhurbaşkanında

Geride kalan bir ayda FETÖ’nün darbe girişiminin ülkemize zararından çok faydası olduğunu gördük. Birlik olmanın ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiğimiz bu hadiseden çıkarılacak çok dersler var. En önemlisi de hiçbir kişi ya da zümrenin delemeyeceği kurumsal bir devlet yapısının oluşturulmasıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu pekâlâ sağlanabilir.

Halkımız, vatanına ve cumhurbaşkanına olan bağlılığını göstermiştir. Türk halkının gözünde Recep Tayyip Erdoğan bu olayla birlikte büyük bir arınma yaşamıştır. 15 Temmuz’dan sonra geçmişi ile ilgili ortaya atılacak hiçbir iddia, bilgi ve belge toplumun Cumhurbaşkanı’na olan güvenini zedelemeyecektir.

Her insan gibi Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçmişinde yaptığı hatalar muhakkak vardır, ama bunların sorgulanma süreci 15 Temmuz itibariyle son bulmuştur. Cumhurbaşkanımızın geçmişi ile ilgili hiçbir kişi ya da zümreye diyet borcu kalmamıştır, ama Türk halkına büyük bir borcu bulunmaktadır. O da Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin duygulardan arındırılarak kurumsal bir yapıya kavuşturulmasıdır.

Öyle bir sistem kurulmalıdır ki yüz yıl sonra Türkiye düşmanlarının ülkemizi karıştırmasının önüne geçilmelidir. Geçen yüzyılda bu toplumu bir arada tutan Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığı büyük bir şanstır. Bu yüzyılda da Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde tehlike ucuz atlatılmıştır. Gelecek yüzyılda işin şansa ve şahsa bırakılmaması gerekir.

Cumhur gereğini yapmıştır, sıra cumhurbaşkanındadır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.