Takip Et
  • 20 Kasım 2023, Pazartesi

Alınganlık etme, sen de gel

Beklentiyi yükselttiğinin farkındayım. Benden derinlikli yazılar istiyorsun. Memleketi, mekanı, bedeni, zihni ve ruhu temizlemeye teşvik edici konuları kaleme almamı umut ediyorsun.

Biraz okuyarak, bir miktar araştırarak, iktibas yaparak ve hafızamı zorlayarak birkaç kelam edebilirim ama uygun olmaz. Sana o derinlikte yazılar yazabilmem için akademik olarak gelişmem gerek.

Bunun için çabalayacağımın sözünü şimdiden vereyim. Senin, beni yargılamadan okuduğunu biliyorum lakin toplumda sözün özüne bakmadan, söyleyenine bakarak değerlendirme yaygın.

Senin beklentini karşılamak için zorlarsam; “O kim ki, bunları söylüyor ya da yazıyor!” safsataları için hazırda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Bugün değil, belki bir gün sana söz!

Sana bugün siyasi meselelerden bahsetmeyeceğim. O konulara girmektense penguenlerin durumundan, küresel ısınmanın tehlike ve tehditlerinden bahsetmek hatta yemek tarifi vermek daha uygun düşeceği şeyler yaşanıyor.

Özellikle yerel siyaset o denli boş ve gereksiz gündemlerle dolu ki... Sadece minik bir tüyo vereyim; vesayet odakları ali menfaatleri için kimlerin aday olması konusunu dizayn etme çabasını sürdürüyor.

Geçen haftanın büyük bir bölümünde meşgul olduğum bir konu var. Bu hafta da onunla haşır neşir olacağım. Sana hafta içinde başka yazılar kaleme alamazsam, toplumsal bir meşguliyetten dolayı bilesin.

Biliyorsun benim için gazetecilik meslek değil yaşam biçimi hatta hayat amacıma hizmet eden en büyük araç. O nedenle mesleğin gelişmesi ve yaygınlaşması için yapılan çalışmalara gönüllü katılıyorum.

Ülkemizde de son zamanlarda mesleğin gelişen teknolojilerle uyumlu hale gelmesi için gerek devletin gerekse sivil toplum kuruluşlarının büyük bir çabası var. Kamusal alandaki bu çabaya ben de kayıtsız değilim.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile geçtiğimiz Mart ayında kurulan Türk İnternet Medyası Birliğinin (TİMBİR) kurucularındanım ve Aydın temsilcisiyim. Bizim birlik başkanı Süleyman Basa tam bir atom karınca çıktı.

Adam, hiç durmuyor ve durdurmuyor da. Sürekli bir aksiyon ve etkinlik üretiyor. Bana göre Türkiye’nin en iyi sivil toplumcularından birisi. Görev aldığı oluşumları saysam; sıkılırsın.

Çalışmaları ve çabalarının yüzde onu mesleğe ve memlekete yarar olarak kalsa; yeter de artar. Çok daha fazlasının toplum yararına dönüşeceğinden adım kadar eminim.

TİMBİR’in, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Medya Sivil Toplum Buluşmaları” konulu panel zinciri var. İlki Karedeniz Bölgesinde Trabzon’da yapıldı.

İkincisi de Ege Bölgesinde ve Aydın’da yapılacak. Etkinliğin ev sahibiyiz. Sivil toplum kuruluşlarının (dernekler, odalar, spor kulüpleri vs) medyada kendilerini en doğru şekilde ifade edebilmeleri ve daha görünür olmanın formülleri üzerine konuşmalar olacak.

Alanında uzman konuşmacılar Aydın ve çevreden gelecek katılımcılara hitap edecek, soru ve cevaplarla mesele enine boyuna masaya yatırılacak. Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Aydın Sivil Toplum Platformu da etkinliğin paydaşı.

Aydın Valiliği, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, bazı belediyeler ve gazetecilik meslek STK’larımız da destek veriyor. İşitme engellilerinden kadın girişimci derneklerine, spor kulüplerinden meslek örgütlerine kadar tüm sivil toplum gönüllüleri ve icracılarını bekliyoruz.

Davetiyeleri ve duyuruları çeşitli yöntemlerle olabildiğince çok STK’ya ulaştırmaya çalışıyoruz. Çok kısa bir sürede organize olduğumuz için davetiyemiz ulaşmayabilir. Bu yazıyı okuyorsan bilgi sahibisin. Alınganlık etme, lütfen çık gel seni de bekliyoruz. 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.