Takip Et
  • 4 Mart 2024, Pazartesi

Çerçioğlu’nun ‘Kırık’ sağ kolu

Senin dışında en az on kişi daha söyledi. Bir zamanlar, “Özlem Çerçioğlu’nun prensi” edasıyla ahkam kesen Fatih Akkentli, Aydınpost’ta Erman Çetin’in canlı yayın konuğu oldu. Kendim de bizzat büyük bir kısmını izledim.

Bir zamanların prensi, Çerçioğlu’nun sağ kolu Akkentli, en büyük hayali olan Söke Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyince, “Küstüm, oynamıyorum” tavrına bürünmüştü. Aday olamadığı zaman, “Kırık sağ kol” unvanını kendisine uygun görmüştüm.

Programı izleyince, bu kadar kırılmış olabileceğini tahmin etmemiştim. Programda kendi partilileri ile yaşadıkları ahlaksız durumların itiraflarını yaparken, kırık sağ kolun ithamlarından şahsım da nasibini aldı. Erman Çetin, benim kendisini yayına çağırıp çağırmadığımı sordu. Onunla iyi olduğumuz dönemlerdeki bazı özel durumlarını konuşmuşum, o yüzden benimle hayatta bir araya gelmesi mümkün değilmiş, onu söyledi.

Bir kere bildiğim hiçbir özel durumu konuşmadım. Onun özel dediği durumun da özel olduğunu gerçekten bilmiyordum. Birkaç birlikte seyahat etmişliğimiz vardı, ben normal iş görüşmesi olarak algılıyordum. O yüzden özel bir şey sezmemiştim. Galiba biraz fazla safım.

Neyse, benimle görüşmek istemeyişini anlayışla karşılarım. Programı izleyince bir kez daha anladım ki; Özlem Çerçioğlu’nun kırık sağ kolu Fatih Akkentli’nin yaşadıklarının, bildiklerinin içinde büyük kamu zararı var. O yüzden bana yayına gelip bazı bildiklerini itiraf etmesinde de kamu yararı var.

Gazeteci sorumluluğum gereği ben, “Küstüm oynamıyorum” diyemem. Onun gibi, “Bizim hayatta bir daha görüşmemiz mümkün değil” egosuna sığınamam. Çerçioğlu ile birlikte işledikleri kamu zararlarının ortaya çıkması için kendisiyle görüşmek isterim. Tüm bildiklerini benim yayınımda konuşursa, büyük kamu yararı oluşur. O yüzden sayın Kırık Kol, bekliyorum gel.

Bir de, Özlem Çerçioğlu’nun sağ kolu olan Fatih Akkentli’nin de bir sağ kolu vardı. Adı, Halil Yıldırım, Aydın Büyükşehir Belediyesi aracında kokain yakalatmış, cezalandırılması beklenirken eşi de Aydın Büyükşehir Belediyesinde işe alınarak, Çerçioğlu tarafından ödüllendirilmişti.

Akkentli katıldığı yayında, “Ben yol yürüdüklerimi satacak kadar şerefsiz değilim” dedi. Kendisini satanlara adeta, “siz şerefsizsiniz” mesajı verdi. Kendisine bağlı olan sağ kolunu mu kastetti yoksa bağlı bulunduğu gövdeyi mi; tam anlaşılmadı.

Aydın şehri Fatih Akkentli gibilerden ve onların patronundan çok çekti. Şehrin sadece yılları ve milyarlarca tutarındaki kaynakları çöpe gitmedi. Siyasi ahlak, toplumsal ve birçok disiplinde mesleki değerler de büyük erozyona uğradı.

Ey Kırık Kol, sana açık çağrımdır. İster gövdenle birlikte gel, ister sağlamsa ve yerinde duruyorsa kendi sağ kolunla beraber gel. Ne olursun gel ve kamu yararına hizmet et. Ne haltlar yediniz, benim yayınımda itiraf et! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.