Takip Et
  • 23 Mart 2024, Cumartesi

Son bir haftaya girerken

Senin merakın ağır basıyor, benim de meramım. Şehrin geçmişini tenkit ya da takdir, geleceğini de tayin edecek seçime sadece bir hafta kaldı. Aydın ve ilçelerinde yarış tüm hızıyla sürüyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 15 yıllık performansı ile rakiplerinin vaatleri seçmeni ikna etmek için kıyasıya yarışıyor.

Benim düşüncemi biliyorsun, Aydın’ın 15 yılı kayboldu. Şehir emsallerinden çok çok geride kaldı. Kaybolan sadece yıllar değildi.

Sana hizmet olması için gelen kaynaklar da çarçur edildi, har vurup harman savruldu. Aynı şeyi yapıp farklı sonuç çıkmayacağını da biliyorsun. O yüzden karar senin, son bir haftaya girerken iyi düşün.

Sonra; su paralarının yüksekliğinden, ihaleye fesat, edimin ifasına fesat ve görevi kötüye kullanma yolu ile şehrin paralarının çalınmasından şikayet etme. Başka şehirleri kıskanma.

Bu tür durumlar bugüne kadar eylemi gerçekleştirenlerin mesuliyetiydi, vereceğin oyla ya bu düzeni sürdürecek ya da sonlandıracak olan sensin sevgili Aydınlı.

Aydın’ın ilçelerinde de halk belediye başkanlarının performanslarını ve talip olanların proje ve vaatlerini pür dikkat inceliyor.

İlçe belediyesinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ankara ile uyum içinde çalıştığında, başkanlarının kavga değil iş birliği yaptığında kentinin, mahallesinin, sokağının ve yaşamının daha iyi olacağını biliyor.

Biliyor musun kararsız seçmenin aklı sadece çalışacak olan ile kazanacak olan arasında gidip geliyor. Bunu bilen siyasetçiler ellerindeki tüm imkanları çalışacağını değil de kazanacağını göstermek için kullanıyor.

Eğer sen de bugün dağıtılan seçim rüşvetlerine hediyelere kanar, kurulan oyuna gelir, saflık yapıp durumu yersen; seni ve senin olanı beş yıl boyunca oburca götürürler; sen izlemeye biz de senin hakkını savunmak için cebelleşmeye devam ederiz haberin olsun.

O yüzden; son bir haftaya girerken muhakemeni ve muhasebeni iyi yapmalısın. Şehirde yaygın olan değişim ve gelişim arzusuna mı katkı koyacaksın yoksa aksi mi davranacaksın senin seçimin

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.