Takip Et
  • 23 Haziran 2023, Cuma

Söke’de neler oluyor?

Biliyorum, Koçarlı’daki mevzuları yazmamı istiyorsun. İncirliova’dan hiç bahsetmediğim için tribe giriyorsun. Germencik hakkında aktardıklarını da araştırıyorum.

Nazilli ve Söke dışında Aydın’ı başka ilçesi yokmuş gibi davrandığıma kadar vardırıyorsun tepkilerini. Sakin ol dostum! Zamanımız da, enerjimiz de bol.

Sana rağmen bugün yine sana Söke’yi anlatacağım. Biliyorsun Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel hayatın kaybetti, yerine mecliste yeni başkan seçildi.

Söke’nin yeni Belediye Başkanı Eski Söke Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İberya Arıkan oldu. Sana daha önce yazdığım yazıda, Levent Tuncel’in tercihi olduğunu söylemiştim.

Söke’de mecliste yapılan seçimde Cumhuriyet Halk Partili iki aday yarıştı. Biri Arıkan idi diğeri Süleyman Yörük. Cumhur ittifakı Yörük’ü destekledi.

Cumhur İttifakı’nın 1 üyesi oylamaya katılmadı, diğer 11 üye Yörük’e oyunu verdi. 18’e 12 Arıkan’ın galibiyeti ile sonuçlanan iki turdan sonra üçüncü turda 19’a 11 oldu sonuç.

Oyun 11’e düşmesini, “Süleyman Yörük son turda kendine oy vermedi” diye yorumlayanlar oldu. Bu seçimde Millet İttifakını bir arada tutan da AK Parti ile MHP’nin tavrı oldu.

Eğer CHP’den bir adayı desteklemek yerine kendi içlerinden bir aday çıkarmış olsalardı, seçimin ciddi bir rekabet havasında geçeceğini iddia eden yorumcular var.

AK Parti Meclis üyesi Hatice hanımın aday yapılması durumunda İYİ Partili meclis üyeleri ve CHP’den bazı üyelerin bile ona yönelebileceğini düşünüyorlar.

Böyle olmamasının, CHP’nin Söke’de tek kale maç yapmasının, kendi rakibini kendi içinden çıkarmasının AK Parti ve MHP adına başarısızlık olduğu aşikar.

AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, 14 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre önce göreve geldi. İlçe Teşkilatları kendi ekibi değil. İlde de aceleyle bir yönetim oluşturdu.

Diğer il yönetim kurulu üyelerinin durumu nedir bilmiyorum ama medya ve tanıtımdan sorumlu il başkan yardımcısı, partisinden çok rakiplerine çalıştı. Seçime iki üç gün kala Bülent Tezcan’ın danışmanı ile sosyalleşiyordu. Dahası da var. Sonra anlatacağım.

Özetlemek gerekirse AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten’in acemiliğine, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’ın da umursamazlığına geldi. Belki de kurgu bunu gerektirdi.

Hep söylerim, Aydın’da siyaset kurumu organik değil. Aktif siyaset yapıp söz konusu rakibi yenmek, eleştirmek ve rakibin suçlarının üstüne gitmek olunca tarafsız kalmayı başaranlar egemen.

Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın görevi hayırlı, uğurlu olsun. En az selefi Levent Tuncel kadar dik durması gerektiğini bildiğini düşünüyorum.

Söke’de çok mühim bir olay oldu. Özlem Çerçioğlu’nun sağ kolu ve tüm kirli işlerini koordinatörü Fatih Akkentli’nin koruması olarak yanında gezdirdiği F.T. uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı.

Daha önce Akkentli’nin sağ kolu, sır kutusu Halil Yıldırım da Aydın Büyükşehir Belediyesi arabasında uyuşturucu yakalatmış. Eşi BŞB’de işe alınarak ödüllendirilmişti.

Şimdi Aydın’da Özlem Çerçioğlu’na muhalefet etmesi gereken aktif siyasetçilerin gündeminde bu konular ne yazık ki olmuyor.

Aydın halkına hizmete dönüşmesi gereken paraların nereye gittiğinin hesabını sormak, belediye imkanları ile sorumsuzluk yapan ve suç işleyenlerin gördüğü muameleyi değerlendirmek gibi tavırları yok.

Aydın’da meclis üyeliği, il başkanlığı, ilçe başkanlığı, milletvekilliği tanımı ile koltuk tutan CHP ve Özlem Çerçioğlu muhalifi siyasetçiler, ayranları dökülmesin diye Aydın’ı göz göre göre harcatıyor.

Siyasetçilerin tavrının bu olduğu ortamda bizlerin de, “Ne güzel çalıyorsunuz, daha çok çalın” diye Aydın’ın yıllarını heba edenleri kutsamamız gerekir ama halka ihanet etmeyi kendimize yakıştıramayız.

Bir Müslüman deyimi ile bitireyim: Dinine yaraşan domuz eti yesin.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.