Takip Et

Çerçioğlu adalete değil adliyeye güveniyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nda muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuşmuş. Ergün Poyraz’ın darp edilmesi olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in sonuna kadar arkasında olduğunu haykırmış. Günel’e iftira atıldığını belirtmiş ve konuyu bizim tvDEN canlı yayın aracına yapılan saldırıya getirmiş. Şunları söylemiş;

“Belediye başkanının işi gücü mü yok, böyle şey olur mu? Benim için de söylediler. Çıktılar, bunları biliyorsunuz. Kısa bir süre önce başka bir basın mensubu arabasının kelebek camını kırdığımızı iddia etti, gittik suç duyurusunda bulunduk. Emniyetimize teşekkür ediyoruz, çok kısa bir sürede yakaladılar davayı geri çekmek zorunda kaldılar.”

Şecaat arz ederken sirkatin söylemiş. Hatta yalan söylemiş, bizlere iftira atmış.

Bir kere bizim canlı yayın aracımızın sadece kelebek camı kırılmadı. Fotoğraflar ve görüntüler internette duruyor. Arama motorlarına yazan aracın halinin görür.

Ayrıca bizim şikayetimizi geri çekme sebebimiz tam da Çerçioğlu’nun emniyete teşekkür etmesiyle alakalıdır. Biz mağdur olduğumuz olayda ifade vermeye gittiğimiz karakolda İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından sorguya çekildik. “Kimden şikayetçi olacaksınız?”, “Nasıl bir ifade vereceksiniz?”, “Şüphelendiğiniz kişilerle ilgili iddialarınızı nasıl ispatlayacaksınız?” gibi soru yağmuruna tutulduk, ses tonu ve beden dili ile suçlanırcasına muamele gördük.

Ardından avukatımla birlikte ifadeye girdik. Söylediğimiz şeylerin kayda geçip geçemeyeceğine ilişkin memur sürekli savcıyı arıyordu. İlk gün tam ifade veremedik. İkinci gün tekrar gittik, karakolda yine aynı muameleler gördük ve tepki gösterdik. İfademiz başka karakolda tamamlandı.

Sonra savcılık dosyasına giren delilleri görmek için baktığımızda, konuyla alakası olmayan çok sayfalı bir belge gördük. Belgeyi dosyaya kim soktu, neden soktu gibi bilgilere ulaşamadık. Aydın Adliyesinde Çerçioğlu aleyhinde yürütülen süreçlerden sonuç almak imkansız olduğu öngörümüzü perçinleyen bu durumları yaşayınca, şikayetimizi geri çektik. Çerçioğlu, yukarıdaki beyanları ile yalan söylüyor ve bizlere iftira atıyor.

Ergün Poyraz’ın başına gelen olayla ilgili ortaya çıkan detaylar, Serhan Seyhan’ın ASKİ’ye ait arabayla gelenler tarafından evinin önünde darp edilmesi ve buna benzer onlarca olay bu şehirde acaba neden yaşandı? Soruyorum ve bırakıyorum.

ADALET SOYUT BİR KAVRAM

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Adliyesi’nde Ekrem Yiğit ile birlikte ifşa olan, Okan Batu ile devam eden en son Yılmaz Amil ile yine gündeme gelen bağlantıları ortada. Ekrem Yiğit, Çerçioğlu’nun yardımcılarının ceza aldığı olaylardan onu sıyırmıştı. Daha sonra FETÖ’den atıldı, ceza aldı. Erkan Karaaslan’ın yönettiği şirketten hesabına yatan paralar MASAK raporuna yansıdı. FETÖ ile irtibat ve iltisakta olduğu iddiaları ile Özlem Çerçioğlu hakkında Aydın Adliyesinde bir soruşturma başladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcı Okan Batu’nun Aydın Atatürk Spor Kompleksini vermesi karşılığı bu dosya için 16 kez Aydın Adliyesine geldiği iddiaları henüz aydınlatılamadı. Dosya 39 ay sonra ‘Delil yetersizliği’ gerekçesi ile kapatıldı. Gariptir ki bu dosyanın kapatılmasına ilişkin İzmir’de başlatılan FETÖ Borsası soruşturmasının Aydın kısmı, tefrik edilerek Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. İzmir’de kovuşturmaya dönüşen ve davası karara bağlanan dosya, Aydın’da 4 yıldır soruşturuluyor. İlginçtir ki hem de bu dosyanın şüphelisi sayılabilecek savcı tarafından. Çünkü aynı savcı, FETÖ dosyasını kapatan savcı oluyor. Aydın halkının 5 milyon doları ile yapılan Atatürk Spor Kompleksi Okan Batu ve ekibine veriliyor. İşin içinde cinayet bile var ama konu aydınlatılamıyor. Eski Aydın Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Amil’in oğlu Furkan Amil’in Aydın Büyükşehir Belediyesi iştiraki İmar A.Ş.’de, tıpkı Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan gibi bankamatik görevlisi olduğu iddiası ortaya atıldı. Yani işe gitmeden para aldığı…

Bunlar bilinenler ve konuşulanlar. Daha bilinmeyen neler var bilmiyoruz. Sadece şunu biliyoruz; Aydın Adliyesinde Özlem Çerçioğlu’nun işlediği iddia edilen cürümlerle ilgili çok yavaş, ona karşı işlendiği iddia edilen durumlarla ilgili olabildiğince hızlı davranılıyor. Şahsi kanaatim odur ki; Çerçioğlu aslında adalete güvenmiyor, Aydın Adliyesine ve oradaki ilişkilerine güveniyor. Çünkü ‘Adalet’ soyut bir kavram ve milletin vicdanında bulunuyor. Bunu temsil etmekle yükümlü olan adliyelerin ve o adliyelerdekilerin ilişkilere ve ilintilere dayalı karar ve uygulamaları ile netlik kazanmıyor.

BÜYÜKLÜK SADECE UNVANINDA VAR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şehrin paralarını ve yıllarını yok eden bir performans sergiliyor. Bunu yalnız başına yapmıyor. Aydın halkına hizmete dönüşmesi gereken paraları harcayarak yapıyor. Sonra da çıkıyor Emniyete teşekkür ediyor. O’nun bu teşekkürünü o kurum ve mensupları için gurur meselesi, şeref madalyası gibi de lanse etme çabasına giriyor. Buradan görüneni söyleyeyim, o teşekkürler o kurumlar ve mensupları için birer utanç vesikası. Çünkü Çerçioğlu’nun teşekkür ettiği kurumlar, kurullar onunla ilgili yaptığımız eleştiri içeren yazılarımızı, programlarımızı sadece ve sadece bize ceza vermek, yaptırım uygulamak üzere değerlendirmeye alıyor. Çerçioğlu’nun bu memlekete ve insanına karşı işlediği cürümleri görmezden geldiği için de şehirde kimileri zengin olmaya, kimileri oğlunu kızını işe sokmaya devam ediyor. Artık tabela ve totemlere asılan Çerçioğlu’nun gençlik yılları fotoğrafları, kendi medyasının yaratmaya çalıştığı algılar, iş birlikçilerinin desteği beyhude kalıyor. Aydın kamuoyu neler olup bittiğini, nelerin döndüğünü, ilişkileri ve ilintileri biliyor. Bakmayın unvanındaki ‘BÜYÜK’ ibaresine, Özlem Çerçioğlu her geçen günle, her ortaya çıkan durumla küçüldükçe küçülüyor. Büyüklük sadece unvanında kalıyor. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.