Takip Et
  • 30 Ağustos 2023, Çarşamba

Kılıçdaroğlu neden geliyor?

Bu soru aklını kemiriyor. O gelsin diye Aydın’ın 100 milyonunun gittiği yönündeki iddiaları sen de duyuyorsun. Açılış, temel atma vs. bahane biliyorsun.

Aydın’da partisi açısından işlerin yolunda gitmediği ancak genel başkan düzeyinde müdahale ile işlerin belki düzelebileceğini düşünen akıl harekete geçti.

Tabiri caizse; Kılıçdaroğlu “Biz fena pisledik. Gel, temizle ne olur?” yakarışını duydu. Genel Başkanının gelişi bir şeyi temizlemez de, algı için iyi olabilir.

Başka çare kalmadı. Kılıçdaroğlu gelsin, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özlem Çerçioğlu’dur” desin de, parti içi karşıtlık son bulsun isteniyor.

“Kemal bey de baya bir sıkıldı. Şöyle bir hava alsa fena olmaz” diye düşünüyor olabilirsin. Merak etme, Kılıçdaroğlu’nun havası yerinde. İşi garantiledi.

Aydın’da sıkıntı var. Belediye Başkanlarının durumları kötü. Aydın’ın CHP Genel Merkezindeki bazı kişilerin önemli finans kaynağı olduğu iddiaları var.

Aydın halkına hizmete dönüşmeyen paraların bir kısmının da genel merkezde harcandığı konuşuluyor. Yolsuzluklara karşı parti içi mekanizma neden çalışmıyor?

Beklenti şu; “Aydın’da CHP’li gözle görülür hizmetleri olan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a Kılıçdaroğlu ayar versin, Çerçioğlu yerine kimin olacağını belirlesin.

Fatih Atay, kadın fabrikası, kitap kafeler, kadın evleri, psikososyal destek merkezi, otizm okulu gibi halka dokunan hizmetler yaptı. Şehirde en çok hizmet üreten CHP’li belediye başkanı.

Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği belediyede soruşturma dosyaları artmaya devam etti. İhaleye fesat, edimin ifasına fesat, nitelikli görevi kötüye kullanma, rüşvet ve mobbing gibi onlarca konu var.

Çerçioğlu ile bürokratları hakkında bir sürü açılmış ama bir şekilde sonuçlanması geciktirilen davalar var.

Kuşadası Belediyesinde mıcır yolsuzluğu unutturulmaya çalışılıyor. Didim Belediye Başkanı’nın “kadraj” meseleleri hafızalarda taptaze duruyor. Söke’yi iki dönemdir şebekliklere kurban eden bir görüntü var. Germencik, Yenipazar, Çine ve Sultanhisar belediyelerinin gözle görülür ve dişe dokunur hiçbir icraatı yok.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın’a gelecek, Çerçioğlu’nun ürettiği, ürettirdiği, yaydığı ve yaydırdığı dedikodularla en çok iş yapan belediye başkanını “Kadraj” dışı bırakacak beklentisi var.

Çerçioğlu’nun senaryosu gerçekleşirse bunun bir tek izahı olur; “Kılıçdaroğlu başarısızlık seviyor. Yolsuzluk seviyor. Çalışanı değil, çalanı koruyor”

Bu bir de soru doğurur; “Neyin karşılığında?”

Zihnindekileri bana açmaya devam et. Birlikte güzel sorular üretiyoruz. Katkıların için teşekkürler. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.