Takip Et
  • 26 Ağustos 2016, Cuma

Tekstil Park

Aydın Tekstil alanında yapılan yeni park, çocuklu aileler için harika bir yer olmuş. Çok geniş bir alanda bulunan, ailelerin isterse yanlarında getirdiklerini yiyip içebiliyor, dileyenler de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı ucuz ve kaliteli ürünleri alabiliyor. Çocuk parkının yanı sıra çok geniş ve uzun yürüyüş yolları da buluyor.

Gönül isterdi ki, Aydın Tekstil yeniden hizmete girsin, orada yüzlerce insan çalışsın. Günün koşullarında bu imkansız gibi bir şey. Aydın Ticaret Odası ile İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü tarafından düzenlen konferansa konuşmacı olarak gelen SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bu ayıbımızı yüzümüze vurdu. “Aydın’da yatırım yapar mısınız?” sorusuna, “Benim için dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep önce gelir. Gaziantep dururken başka bir yere yatırım yapmam. Aydınlıların da böyle düşünmesi gerekir ama siz bir Aydın Tekstil’i bile yürütemediniz, yeni yatırım bir yana olana sahip çıkamadınız” demişti. Kocaman bir ayıbı yüzümüze vurmuştu.

Aydın Tekstil’in geçmişi ile ilgili yazılacak, konuşulacak çok konu var. Hayat dikiz aynasından yaşanmadığına göre; geçmişte boğulup kalmanın da bir anlamı yok. Kısa bir süre önce bu alanı Aydın Büyükşehir Belediyesi satın aldı. Başkan Çerçioğlu’nun Aydın için yaptığı en önemli atılımlardan biri olduğunu düşünüyorum. Hem tarihi dokunun korunmasını sağladı hem de şehrin akciğerleri konumundaki bu alanın rant uğruna yok olmasını engelledi.

Şimdilik bir bölümünü park olarak hizmete açtı. Henüz eksikleri bulunmasına rağmen halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Akşamları oturacak yer bulunmuyor. İncirliova Belediyesi’nin Kültür Parkı’nı çok beğenirim ve arada bir ailecek çay içmeye gideriz. Tekstil Park’ta tercih listemizin başlarında sırasını aldı. Başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere kazandırılmasında, hazırlanmasında ve çalıştırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler.

TAVSİYE

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın halkının sosyal ihtiyaçlarını karşılamada üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Düğün salonu ve alanı konularında da projeler geliştirip Aydın halkının düğünlerini daha nezih ortamlarda ve daha ekonomik koşullarda yapmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Henüz gündeminde yoksa bu konuyu tavsiye olarak kabul eder ve hayata geçirirse Aydınlılar çok sevinecektir.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.