Takip Et
  • 30 Nisan 2015, Perşembe

Hassasiyet

Elime kalın bir zarf tutuşturuldu. Tam 5 sayfalık bir mektup. MÜMSAD (Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Dayanışma Derneği) tarafından gönderilmişti.

31 Mart 2015 tarihinde gazetemizde çıkan İhlas Haber Ajansı mahreçli, Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Dr. Mahya Sultan Tosun’un açıklamasından oluşan haberdeki açıklamalara cevaptı.

“Pek çok hastalığa sebep olduğundan söz ettiğiniz trans yağ asitlerinin margarinde de yer aldığını belirterek, margarin tüketilmemesi önerinizi üzülerek okuduk” diye başlayan mektupta margarin ve trans yağlarla hakkında akademik veriler de paylaşılıyor.

“Ticari bir amaç gütmeden çalışan bir kurum olarak yanlış algılamayı bilimsel gerekçelerle düzeltmeyi ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi bir sorumluluk olarak kabul etmekteyiz” diye biten mektuptu.

Uzmanları ilgilendiren bu konuyla ilgili ahkam kesmek istemiyorum. Dikkatimi çeken kurumun hassasiyeti oldu.

Adresi Kadıköy İstanbul olan MÜMSAD’ın, üyelerinin menfaati için Aydın’da çıkan bir gazete haberine kadar araştırma içinde olması ve temsil ettiği kitleyi savunması, ‘takdir edilecek bir durum’ diye düşünüyorum.

Ya Aydın’da bu ve benzeri kurumların işleyişinden kaynaklı bizde oluşan yanlış algıdan dolayı böyle düşünüyorum ya da bu dernek hassasiyeti abartıyor.

Aydın’a ve Aydın’ın değerlerine hedef alan saldırılardan tutun da, Aydınlıya yapılan haksızlıklara, verilmeyen haklara, yapılmayan hizmetlere kadar savunulması gereken çok konu var.

Bunu yapması gereken çok sayıda parti, kurum ve dernek bulunuyor. Seçim dönemleri ve kişisel mevzuların ön plana çıktığı zamanlar haricinde yapıldığını görmeyince insan ister istemez hassasiyetlerini sorgulama gereği duyuyor: O tabelalar ne işe yarıyor, sadece koltuk ve unvan için mi oralarda oturuyorsunuz?

Ne olur kızmayın;

Meslek hassasiyeti bunu gerektiriyor. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.