Takip Et
  • 14 Temmuz 2014, Pazartesi

Neyleyeyim parayı pulu

Cem Ulucan, Marmaris’in Selimiye Köyü’nde gazete bayinden Denge almış, kendi köşesini okuyor.

Akbük’te tatil yapan Mehmet Panayırcı, her gün Denge alıyor, her satırını inceliyor, yorumluyor, telefonla arayıp eksiklerimizi, hatalarımızı söylerken taltif etmeyi de unutmuyor.

16 yıldır görüşemediğim, eski iş arkadaşım İlknur, Marmaris’te bayide Denge görüyor, alıyor, fotoğrafını çekip bana yolluyor.

“Yatağan’a geliyor Denge ama Kavaklıdere’ye gitmiyor” diyen Güler soy adlı arkadaşımızın talebi ertesi gün gerçekleşiyor ve artık Yağatan’a gitmediği günlerde de, Kavaklıdere’de Denge okuyor.

Bodrum’a gezmeye giden, değerli dostum, ablam, Nilüfer Uysal, Otogar’da rafta Denge ile çekildiği fotoğrafı gururla, “Bodrum’da da Denge okunur” tanımlaması ile paylaşıyor.

Nazilli’nin Işıklar Köyü’nden Hacı İbrahim Kaplan Amca, Cuma mübareği için aradığında Denge’de okuduklarından bahsetmeden edemiyor.

Karacasu’da meşhur pideci Halil İbrahim Köse, Denge yoksa dükkanda müşterinin fırça attığını söylüyor. Fethiye’ye, Dalaman’a, Ortaca ve Köyceğiz’e de gelsin diye onlarca kişi arıyor.

Germencik’in Üzümlüsü, İncirliova’nın Sınırtekesi, Koçarlı’nın Haydarlısı, Karpuzlu’nun Tekeler’i, Çine’nin Umurköyü’nde ve onlarca mahalle kahvehanelerinde sabahın erken saatlerinden itibaren Denge okunuyor.

İnternet sitemizde yayınlanmayan köşesinde verdiği telefon numarasına okurların mesaj atmalarını isteyen Cem Ulucan, Almanya, Hollanda, Amerika ve çok sayıda ülkeden mesaj alıyor.

İnternette her gün binlerce kişi Aydın’ı Denge’den takip ediyor. Gazeteyi günde yaklaşık 100 bin kişi okuyor (Satış ortalama 2 bin, gazete başı okunma oranı da ortalama 50’dir.) Mobil uygulaması 9 bine yakın indirildi, bunların yaklaşık 5 bine yakını her gün girip gazete tadında Denge okuyor.

Bir takım imkan ve gücü elinde bulunduranların, onların dalkavuk ordularının ne düşündüğü, gazetecilikten güç almaktan başka derdi olmayanların bu durumu nasıl değerlendirdiği, kazandığımız paranın asla yaptığımız işin karşılığı olmadığı vs. bizi pek fazla ilgilendirmiyor.

Her geçen gün artan Denge okurlarının sayısı bizi daha bir mutlu, daha bir zengin ve daha bir çalışkan yapıyor. Denge kadrosu, parayı pulu, kula kulluk eden kulu değil, sadece okuru tanıyor.

Abone bayilerimizin müşterilerinden gelen en büyük şikayet; “Gazetemiz çalınıyor” oluyor. Denge’nin en çok çalınan gazete olması, hepimize keyif veriyor.

Neyleyeyim ben parayı, pulu... Mutlu olmak için yukarıda anlattıklarım ve çok daha fazlası yetiyor da artıyor. Teşekkürler Denge’nin sadık okurları ve takım arkadaşlarımla, işbirliği içinde olduğumuz kardeş kuruluşlar. Çünkü bir takım şeyler, ancak iyi bir takımla oluyor... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.