Takip Et
  • 4 Ağustos 2014, Pazartesi

Bu isimlere dikkat

Tümer Apaydın, İsmail Kaya, Mükremin Semercioğlu, Enver Salih Dinçer, Tahir Yaman, Salih Şahin, Mehmet Yavaş, Hasan Yörük, Deniz Atabay, Ercan Atasoy, Hasan Yavuz, Mesut Özakcan, Sümran Ünal, Barış Altıntaş, Evrim Karakoz, Ramazan Balcı

Mustafa Büyükyapıcı, Kenan Tabak, Erdinç Gümüş, Mutlu Öztürk, Gülşah Aydın, Serdal Deveci, Nuri Canip, Özer Kayalı, Nail Özazman, Muzaffer Eryiğit, Levent Öğren, İlhan Aygüneş, Necmettin Ünüvar, Süleyman Toyran, Mehmet Levent Tuna, İsmail Yerli, Afet Er, Osman Yıldırımkaya, Emine Hayırsever ve Mustafa Kırcalı.

Hepsini halk seçti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi oldular. Her biri yaşadıkları ilçelerde yetkin ve saygın insanlar. İçlerinde çok uzun yıllardır siyaset ve yöneticilik yapanların sayısı da oldukça fazla. Halk onları, onlar da halkı yakından tanıyor. Seçildikleri ilçelerde ihtiyaçlara, sorunlara ve taleplere son derece hakimler. Bu insanlardan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, meclis toplantılarında “kaldır-indir” dışında kullanabileceği özellikleri var.

Seçimlerin üstünden 120 günden fazla zaman geçti. Henüz Aydın Büyükşehir Belediyesi organizasyon yapısını kuramadı. Lokmanın ulaştığı, cami temizliğinin aksamadığı noktalarda başka hizmetler ne yazık ki, yeterli düzeyde yapılmıyor. Su sorunu ile baş başa olan mahallelerin sakinleri muhtar tarafından ilçe belediyesine, ilçe belediyesi tarafından büyükşehir belediyesine, büyükşehir belediyesince de geçiştirici telefon görevlilerine yönlendiriliyor. “Notunuzu aldık, ileteceğiz. En yakın zamanda çözülür” denilip bırakılıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yukarıda adlarını ve altında da genel özelliklerini saydığım bu takımı iyi kullanamıyor. Onlar da lazım ama sadece dışarıdan kiralanan danışman ve profesyonellerle tüm ilin sorunlarına ve ihtiyaçlarına hakim olmak zor. Gereğini yerine getirmek ise daha da zor. Aydın’ı tanımaları aylarını, yıllarını alır. Aydınlının onları tanıması da...

Başkan Çerçioğlu, daha fazla hevesleri kaçmadan kendi partisinin meclis üyelerini işin içine çeker ve onlardan yararlanırsa; Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı hizmet verebilmesi için 5 yıl beklememize gerek olmadığını düşünüyorum.

Çünkü yasa, bütçe ve şartlarda bir engel yok. Takım çalışmasından uzak yönetim anlayışından kurtulalım, Aydın’ı Aydınlılarla yönetelim yeter. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.