Takip Et
  • 7 Eylül 2020, Pazartesi

Özlem'in Savaş'ı Aydın'la

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, son iki seçimdir rakibi olan AK Partili Mustafa Savaş, “Aydın için bir araya gelelim!” çağrısını yineledi. Partisinin Efeler İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada randevu isteyeceğini, bu talebini Çerçioğlu’nun ayağına giderek, yüzüne de söyleyeceğini açıkladı. Bunu Aydın için yapacağını da ekledi. Neler olur, ön görülerimi paylaşacağım ama önce Çerçioğlu ile ilgili bazı tespitlerde bulunmak isterim.

- Özlem Başkan’ı Türkiye çok seviyor.

- Özlem Çerçioğlu’nu dünya tanıyor.

- Topuklu Efe bir markadır.

- Yaşlılar çok seviyor.

- Kadınlar bayılıyor.

- Gençler ona ölüyor…

Bunları çoğaltabiliriz.

- Gerçekten böyle mi?

Evet!

- Kime göre, neye göre böyle?

Bunu söyleyenlere göre ve sadece bunu söyleyenleri dinleyenlere göre böyle.

- Bunları söyleten güç kimin?

Aydın halkının ve Aydın’ın!

- Peki bu nasıl oluyor?

Aydın Büyükşehir Belediyesinin imkânları ile yapılan ‘reklam’, ‘halkla ilişkiler’, ‘rıza mühendisliği’ ve ‘lobi’ gibi bilimsel yöntemleri kullanan, başında Çerçioğlu’nun bulunduğu ekibin oluşturduğu algıyla…

- Ne sakıncası var?

Bunların hiç birinin Aydın’a bir faydası yok!

- Olgudan uzak bir algı çalışması mı?

Kesinlikle öyle!

- Peki gerçek nedir?

Gerçek Aydın’a, Aydın Büyükşehir Belediyesi eliyle yapılması gereken hizmetler yapılmıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının çözmesi gereken Aydın halkının sorunları çözülmüyor. Türkiye’nin en pahalı suyunu Aydın halkı içiyor. Kırsal mahallelerde susuzluğun en yoğun yaşandığı il; Aydın. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2009 yılından bu yana seçimlerde ortaya attığı kendi vaatlerinin yüzde seksenini bile yapmıyor.

- Bunca eksiklik, aksaklık nasıl gizleniyor?

Manipülasyonla! Algı oluştururken nasıl halkla ilişkiler ve reklamcılık biliminden yararlanılıyorsa, gizlemede de aynı bilimin ‘manipülasyon’ ve ‘kriz yönetimi’ gibi alanları devreye giriyor. Bilimin ‘etik’ yaklaşımı ise her koşulda bir kenara itiliyor.

- Örnek verebilir misin?

Söke Eski Belediye Başkanı Süleyman Toyran, vatandaşın çöpünü toplamadığında Özlem Çerçioğlu, “Gerekirse ben toplarım. Toplarken harcadığım parayı da ondan alırım. Yasa bana bu yetkiyi veriyor” diyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu’nun vaat ettiği Sarıçay Barajını yapamıyor. Söke, Kuşadası ve Didim civarında büyük bir bölgenin içme suyu ihtiyacı karşılanamıyor. Çerçioğlu’nun, Toyran’a karşı ‘kullanırım’ dediği yetkiyi burada devletin başka kurumu DSİ kullanıyor. “Barajı DSİ yapıyor ama parasını biz veriyoruz!” yaygarası baskın bir şekilde koparılıyor. Ilıcabaşı Kentsel Dönüşüm Projesini de aynı yöntemle devletin diğer kurumları yapacak. Koçarlı’nın alt yapı ve arıtmasını da…

- Sadece hizmetlerde mi bunu yapıyor?

Hayır. Siyasette de yapıyor. Açıklayamadığı Atatürk Spor Kompleksi ve FETÖ Borsası ilişkileri ortaya atıldığında; kalemşörlerini bunları ortaya atanların üstüne salıyor. Ortaya atanları, ‘taraf’ olmakla suçlatıyor. Bunu yapanların, kendi tarafı olduğunu yok sayarak bunu yapıyor.

Verilecek çok örnek, konuşulacak çok detay var. Yüzeysel geçiyorum. Ayrıntıya da inerim. Bugün Aydın siyasetinde, sadece AK Parti cephesinde değil, CHP’nin vatandaş menfaatini, Aydın’ın meselelerini ön plana koymuş belediye başkanları ve milletvekillerinde de bir çaba var. “Aydın daha fazla vakit kaybetmesin!” deniyor. Özlem hanıma, “engel olma, destek ol! Ego, gurur, kibir yapma, hizmet et, edelim” deniyor. Rakipleri alenen, partilileri kapalı kapılar arkasında söylüyor. Bunun için bir araya gelme, diyalog halinde olma davetleri yapılıyor.

Umarım Özlem Çerçioğlu, kişisel tatmin duyguları ve şahsi PR’ı uğruna bunları yok saymaz ve Aydın’ın günlerini, haftalarını, aylarını ve yıllarını çöpe atmaz.

“Umarım!” diyorum. Çünkü aldığım ilk sinyaller ve bilgiler tam tersi yönde. İnşallah yanılan ben; kazanan Aydın olur.

Tecrübem, hafızam ve sezgilerim diyor ki; Özlem’in Savaş’ı rakibi Mustafa ile değil Aydın'la, Aydınlılarla…

Çünkü kaybedilen her kaynak ve zaman Aydın’ın ve Aydınlının aleyhine oluyor. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.