Takip Et
  • 16 Nisan 2015, Perşembe

Çerçioğlu’na köyden mektup var

Hafta sonu bir yakınımın düğünü için Çine’nin Kabataş Köyü’ne (Kabataş Mahallesi) gittik. Daha önce o köyde haberini yaptığım bir abla yanıma geldi ve aynen şunları söyledi;

“Özlem Çerçioğlu ile görüşüyorsan bunları kendisine deyiver. Bizim köyde sadece bir tane muhtaç aile var ama o, bütün köye yardım gönderdi. Gelirken görmüşsünüzdür, yollarımız çok bozuk, köy içinde sokaklarımız da öyle. 30 liralık gıda paketi, 3-5 torba kömür yerine hizmet istiyoruz. Yollarımız yapılsın. Köyümüzde düğün var, düğün yapacak bir yer yok. Düğünlerimiz ve cemiyetlerimiz için bir yer düzenlensin”

Abla aynı zamanda selam da söyledi.

Buradan iletmiş olayım.

7 Haziran seçimlerinde CHP Aydın milletvekili adaylarının, karşısına en çok yukarıda aktardığım türden sorunlar çıkacak, diye düşünüyorum.

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ve milletvekili adayları her ortamda en az 5 milletvekili çıkaracaklarını söylüyorlar. Geçen seçimlerde elde edilen sonuçlardan bahsederek ve iktidar partisinin ülkeyi kötü yönettiğini söyleyerek bu iddialarını destekliyorlar.

Olmayacak iş değil ama Aydın’da CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden kaynaklı yaşanan sıkıntıları da hesaba katmak gerekiyor.

Reklam vergisi, otopark ücreti, su parası gibi gelir getiren konularda uygulamayı geciktirmeyen belediyelerin, hizmet konusunda ‘daha yeni kurulduk, biraz geçiş süreci gerek’ mazereti halkta pek kabul göreceğe benzemiyor.

Mektup Kabataş Köyü’ndeki abladan, adını özellikle paylaşmadım çünkü son dönemde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ve bağlı kuruluşlarını eleştiren açıklama yapanlara, ‘bunu yalanlayacaksınız’ gibilerinden çok yoğun baskılar yapıldığına şahit oluyorum.

Halisane duygularla derdini anlatan, sorunlarını aktaran kadıncağıza benzer baskı kurulması ve rahatsızlık verilmesi doğru değil.

Doğru olan, sorunların çözülmesi ve sıkıntıların giderilmesi.

Bize düşen aktarmak.

Gerisi yetki sahiplerine kalmış... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.