Takip Et
  • 7 Ağustos 2023, Pazartesi

CHP’de kim il başkanı olacak?

Senin merak ettiğini bir başkası yazmış. Emekli bir yarbay varmış, ya o il başaknı olacakmış ya da Salim Tümer Apaydın.

Efeler İlçe Başkanı da Süha Bayırlı oluyormuş. Özlem Çerçioğlu’nun öyle tensip buyurduğu konuşuluyor, parti kulislerinde.

Polat Bora Mersin’in garanti süresi doldu. Bundan sonraki arızaları kapsam dışı kalacağından maliyeti ve mahiyeti yüksek sorunlar doğurabilir.

Salim Tümer Apaydın’ın hala Bozdoğan Belediye Başkanı Adayı gösterilebileceği düşüncesindeyim. O yüzden muhtemelen yarbay il başkanı olur gibime geliyor.

Demokrasi sınavını Aydın’da kaybeden CHP’nin Türkiye’de durumu nedir, nasıl bir yerel seçim süreci geçirir bilemem.

Aydın’da Özlem Çerçioğlu ne derse o oluyor. O kimi isterse onlar parti yöneticisi, ilçe belediye başkanı, milletvekili, meclis üyesi seçiliyor.

Rakiplerini de onun dizayn ettiği ve satın alma yöntemiyle yargıyı, bürokrasiyi, siyaseti ve şehrin tüm unsurlarını dizayn ettiği iddiaları keşke doğru olmasa değil mi?

Hal böyle olunca ne CHP adına, ne de şehir adına kongre süreçlerinden bir umut doğmuyor. En çok da CHP’liler kırılıyor. Onlar üzülüyor.

Partiyi eşşek niyetine binen, her türlü yükü taşıtan Çerçioğlu, beceriksizliği ile hem şehrin, hem de partinin imajını yerle bir ediyor.

Yargıya yansıyan, yanısımayan yüzlerce soruşturma, yolsuzluk, hırsızlık, ihaleye fesat, edimin ifası, görevi kötüye kullanma gibi konulara kimse en küçük açıklama getiremiyor.

Ya savcılıkta konu savsaklanıyor ya da mahkemelerde bir türlü karara bağlanamıyor.

Hukuki süreçler doğru işlese, rakip siyasetçiler kamuoyu oluşturma görevini doğru yapsa, koltuğunda bir gün bile oturamayacak durumda olan Çerçioğlu, hem partisini hem de Aydın’ı dizayn etmeye devam ediyor.

O yüzden sen isimlere takılma gülüm. Kendileri olmadığı, iradeleriyle hareket etmedikleri sürece kimin il başkanı, kimin milletvekili, kimin ilçe başkanı, kimin belediye başkanı olduğunun bir hükmü yok.

İradesi ipoteklilerle Aydın bir arpa boyu yol almaz.

Sen istersen Aydın’daki aydın ve demokrat CHP’liler ve dürüst halk gibi durumu kabullen, hazmet. Ben isyanı sürdüreceğim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.