Takip Et
  • 9 Eylül 2013, Pazartesi

Her zaman ceza olmaz ki...

Her zaman ceza olmaz ki...

Başaran Kaçar: Böyle ...'ler oldukça bizlere rahat yok.

Yakup Acar: Kırılacak kolu bacağı, sakat kalsın. Özellikle sakat bırakılsın, çalamaz sonra...

Cemal Cihan: 70'ten fazladır bu ...'in suçu. Kolu, bacağı çok kırıldı. Köprüden aşağı atıldı. Yine aynı raporlu, böylesini öldürsek adam yerine koyarlar. Güzel ülkemde adalet yok.

Vedat Tetik: Günde iki garanti, yılı hesapla yani.

TC. Yasemin T: Huylu huyundan vazgeçmez... Bence vatandaşlar bir yerde onu gördüklerinde adam akıllı dövseler iyi olur. (Ömer Akdağ: TC Yasemin T.; En son benden çaldığı 7 bin lira için adeta işkence yaptım. O dayağı ben yeseydim garanti; ölürdüm)

Bunlar facebook üzerinden, "Bu defa başkanın evini soydu" başlıklı haberin altına yazılan yorumlardı. Son olayı, geçen hafta Çarşamba günü ebediyete uğurlanan Acarlar Belediye Başkanı Cafer Yıldırım'ın oğlu Yaşar Yıldırım'ın evini soymasıydı...

 

Olayla ilgili yapılan haber şöyleydi, "İncirliova'nın Acarlar Beldesi'nde, işlediği hırsızlık suçlarından dolayı halkı çileden çıkaran 13 yaşındaki T.N., bu defa Acarlar Belediye Başkanı Cafer Yıldırım'ın oğlu Yaşar Yıldırım'ın evini soydu. Bir yılda yaklaşık 70 ev ve iş yerine girerek para ve değerli eşyaları çalan küçük hırsız, Acarlar halkını çileden çıkardı. İki hafta önce yaptığı hırsızlık sonrası Acarlar halkı tarafından linç edilmekten, polis tarafından son anda kurtarılan T.N., polis tarafından adliyeye sevk edilmiş ve yaşı küçük olduğu için serbest bırakılmıştı. Acarlar’da dün akşam sahur vakti, iki eve hırsızlık için girmeye çalışan ancak başaramayan T.N., üçüncü denemesinde Acarlar Belediye Başkanı Cafer Yıldırım'ın oğlu Yaşar Yıldırım'ın evine girdi. Evde 4 adet bilezik ve yaklaşık 5 bin TL civarında parayı çalan T.N., hızla evden uzaklaştı. Soyulduklarını fark eden Yıldırım Ailesi, olayı polise bildirdi. Polis küçük hırsızı yakaladı ama çaldığı bilezik ve paraları bulamadı. Acarlar’da işlediği hırsızlık suçlarından dolayı adeta beldede yaşayan vatandaşların huzurunu kaçıran T.N., her yaptığı hırsızlık sonrasında yakalansa da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılıyor. Vatandaşlar eğer devlet yetkilileri küçük hırsızın çaresine bakmazlarsa, kendilerinin bakacağını ifade ederek, hırsızın bir gün bir vatandaşın başına bela olacağını söyledi. Acarlar’da yaşayan vatandaşlar korku içinde yaşadıklarını söyleyerek, soruna Aydın milletvekillerinin ve Aydın Valiliği'nin bir an önce olaya el atmasını istedi."

Haberlerde adı, "T.N." olarak geçiyor.

Taner N.'nin gazetemizde çok haberi yayınlandı. Yaşı az ama suçu çok olan bu çocuğa verilen cezalar, uygulanan ağır yöntemler onu hiç bir zaman suçtan alıkoyamadı.

Demek ki, bu iş cezayla olmuyor. Ödüllendirme yöntemini denemekte yarar var.

Yaşının küçük olmasına bakmadan Taner N.'yi Acarlar Beldesine Belediye Başkanı yaparak ödüllendirebilirsiniz.

Hazır, kapanmadan...

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.