Takip Et
  • 26 Temmuz 2023, Çarşamba

Çerçioğlu Aydın’ın sahibi mi?

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın açıklaması, senin de dikkatinden kaçmamış. İYİ Parti’den istifa eden ve Millet İttifakından çekildiğini söyleyen Kaya’nın, Özlem Çerçioğlu’nun kendini “Aydın’ın sahibi” olarak gördüğünü belirtmesi, sende de uyanışa sebep olmuş.

Aytekin Kaya, bana göre iyi bile dayandı. Şimdiye kadar çoktan AK Parti’ye geçerdi. Onu İYİ Parti’de tutan, tamamen Özlem Çerçioğlu ile olan ilişkisi, kendi tanımıyla “Aydın’ın sahibine” olan aidiyetiydi.

Sahi Aydın’ın sahibi kim? Çerçioğlu mu? Bunlar tehlikeli sorular. Geçenlerde yazdım, tekrarın gücünden istifade ederek yine vurguluyorum. Aydın’ın sahibi incir ve zeytindir. İklimin, gelişmelerin ve yaşayanların hepsi, buna hizmet eder ve etmelidir.

Aydın’a hizmet etsin, Aydın halkının ihtiyaç ve isteklerini yerine getirsin diye seçilen birinin kendisine “Aydın’ın sahibi” gibi bir durumu yakıştırması; kibirdendir. Kibir, bütün kötülüklerin anasıdır. Eğer Özlem Çerçioğlu kendisini “Aydın’ın sahibi” olarak görüyorsa ve çevresine böyle yansıtıyorsa; küstahlık ediyordur.

Geçenlerde birisi de bana kendisine “Çine’nin sahibi” dendiğinden gururla bahsetmişti. Çok yadırgamıştım. Üstüne Özlem Çerçioğlu’nun kendisini “Aydın’ın sahibi” sanması, durumu duyunca büyük şaşkınlık yaşıyorum.

Yıllar önce yazdığım bir dörtlüğü burada tekrar etmekte yarar var:

Ne faniler gördü bu dünya.

Arkalarından küfür bi dünya.

Onlar için dünya;

Sadece bugün ya!

Olayı siyasi açıdan da mı değerlendirelim?

Önce açıklamaya tekrar bakalım;

“Ben İncirliova’ya hizmet etmek için bu kadar çabalarken Özlem Çerçioğlu - Fatih Atay kavgasıyla uğraşmak zorunda değilim. Birilerinin siyasi hesaplaşması uğruna kimsenin kaprisini çekmek zorunda hiç değilim. Üstelik bu kişi kendini Aydın’ın sahibi olarak gören Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olsa dahi.

Bu zamana kadar var gücümle İncirliova için çalıştım. Gecemi gündüzüme kattım, yağmurda, selde, iyi günde kötü günde halkımın yanında ve hizmetinde oldum. Yetim hakkı yemedim, çalmadım, çırpmadım. Belediyeye alınan tek bir vidanın dahi hesabını sordum. Milletin parasıyla kimseyi zengin etmedim. Her zaman İncirliova’nın onurunu, şerefini korudum.

Ben bu göreve hizmet için geldim. İncirliova’ya hizmet etmek için de var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bu sebeple İYİ Parti’nden ayrılıyor, Millet İttifakından çekiliyorum. Aldığım bu karar partilerin kurumsal kimliklerine bir eleştiri kesinlikle değildir. Küçük dağları ben yarattım, her şeyi ben bilirim, ‘ben ne dediysem o olacak’ zihniyetine bir tepkidir. Buyrun kısır siyasetiniz sizin olsun.”

Aytekin Kaya, kendisine güvenen İncirliova halkına inandığı Özlem Çerçioğlu yüzünden mahcup olmuş. Bu mahcubiyetini telafi etmek için, ‘aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektense’ yeni bir yol haritası çizmiş. AK Parti’ye geçiyor. Cumhur İttifakının adayı olmak istiyor. Telafi derdinde. Bakalım İncirliova halkı ona yeniden güvenecek mi?

Süreç İncirliova için hayırlı olsun.

Neticede Aytekin Kaya da bir fani.

İncirliova’nın sahibi değil yani! 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.