Takip Et
  • 23 Mayıs 2016, Pazartesi

Aydın’a ‘bakan’ lazım

Aydın’da gazetecilere canlı bomba muamelesi yapan aymazlara yüklenecek, asıl canlı bombanın Aydın’ı yönetenlere gazetecilik ve gazeteciler konusunda yanlış yönlendiren asalak ve dalkavuk zihniyetin olduğunu anlatacak bir yazı kaleme alacaktım.

İşadamı Hidayet Türen’in Aydınspor Kulüp Başkanı olarak başarılı işler yapabileceği öngörümü detaylandırarak anlatacaktım.

PKK ile girdiği çatışmada gözünü kaybetme noktasına gelen Nazillili kahraman gazimizin silah arkadaşlarını yalnız bırakmasından duyduğu huzursuzluğu aktaracaktım.

Aydın’ın, bir türlü birilerine ve bir yerlere yaranma çabasından kurtulamayan, popülizmden öteye geçen önemli icraat ortaya koyamayan Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’den, İŞKUR Müdürü Rahmi Terzi, Sanayi Ticaret İl Müdürü Mustafa Görgülü ve SGK İl Müdürü Rıfat Kocaoğlu performansı beklediğini hatırlatacaktım.

“ABD’deyken en çok Ankara simidini özledim. İstanbul simidi de güzel ama en çok Ankara simidini özledim. Bir açıklamamda en güzel incir İzmir’de demiştim. Aydın Ticaret Odası bana mektup yazdı. AB’den patentli diye. Başım belaya girdi. Dünyanın en güzel inciri Aydın’da” diyen Aziz Sancar’ın bu düzeltmesini paylaşacaktım.

Gündem AK Parti Kongresi ve yeni oluşacak kabine olduğu için vazgeçtim.

Yeni kabinede Aydınlı bir bakan olmasını çok arzulasak da bunun zor bir ihtimal olduğu gerçeğini gözardı edemeyiz. Mustafa Savaş’ın MKYK’ya, Mehmet Erdem’in Siyasi Erdem ve Etik Kuruluna seçilmesi bakanlık umudumuzu artırsa da şaşırmamak için beklentiyi alçak tutalım diyorum. Olursa sürpriz olsun...

Başbakanının İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın olacağı yeni kabinede Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi’nin de bakan olması ihtimali bulunuyor. Eğer bakan olursa Zeybekçi’ye Aydın’a gelip nutuk atıp giden değil, Aydın’ın meseleleri (herkesin malumu konular) ile samimi bir şekilde ilgilenen bakan olması gerektiğini hatırlatma gereği duyuyorum. Kendisini Aydın’ın 8. Milletvekili ilan eden ve icraatlarıyla bunu ortaya koyan Veysel Eroğlu’nun performansını örnek alsa Aydın uçar diye düşünüyorum.

Çevre illerin milletvekillerinin bakan olmasından umut besleyen Aydın’ımızın biri birinden değerli milletvekillerinin (muhalefet milletvekilleri dahil) bakan olmasalar da Aydın’a ‘bakan’ bir profil çizmeleri gerektiğini de arada hatırlatalım istiyorum.

Yukarıda anlattığım konuları atlayarak gündemin özgerine kapıldığım için de hoş görünüze sığınıyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.