Takip Et
  • 26 Mart 2015, Perşembe

CHP loto

1. Tayfun Talipoğlu

2. Nilüfer Ünüvar

3. Nebahat Oskay Ürün

4. Fulya Üstündağ

5. Hüseyin Yıldız

6. Ali Ulvi Akoğlu

7. Mehmet Fatih Atay

8. Serap Barlas

9. Metin Lütfi Baydar

10. Mehmet Baydemir

11. Süleyman Bülbül

12. Erdal Demir

13. Ferda Çağlar Erkut

14. Murat Kalaycı

15. Hüsniye Karsu

16. Saadet Kavasgil

17. Semra Konaklı

18. Mustafa Müftüoğlu

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Aydın’da 27 bin üyesinin oyları ile milletvekili listesini şekillendireceği önseçime giren adayların numaralı listesi bu. Adayların isminden çok artık numaraları konuşuluyor. Çünkü köşe başlarında, değişik merkezlerde ve makam odalarında bu numaralar üzerinde algı oluşturma çalışmaları yapılıyor.

Üyeler en az 3, en çok 6 aday işaretleyebilecek. Bir nevi loto oynayacaklar. Lotodan bakanlık çıkacak. Mehmet Fatih Atay’ı Adalet Bakanı, Tayfun Talipoğlu’nu Tarım Bakanı, Metin Lütfi Baydar’ı Milli Eğitim Bakanı, Fulya Üstündağ’ı Gençlik ve Spor Bakanı, Ferda Çağlar Erkut’u Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı gibi hemen hemen her adaya bir bakanlık yakıştırması da yapılmıyor değil.

Bir de farklı hesapların olduğu söyleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal savaşının burada da cephe oluşturduğu, 7 Haziran sonrası 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Aydın’dan çıkacağını söyleyen de var, CHP Genel Başkanı’nın Özlem Çerçioğlu olacağını ima eden de...

Anlayacağınız 1. Sıranın kontenjan olmasını bile hazmedemeyen, parti içi demokrasiyi doya daya yaşamak isteyen CHP üyelerine genel merkez tarafından verilen seçme hakkı, yönlendirmelerle yok edilmek isteniyor.

Algı operasyonları ve yönlendirmelere üyelerin vereceği tepkiyi, sonuçlar açıklandığında görebileceğiz. Bir de Aydın’da CHP’nin demokratik bir yapıyla mı yönetildiğini yoksa belli zümre ve grupların güdümünde mi olduğunu bu sonuçlarla birlikte görmüş olacağız.

Benim en çok merak ettiğim husus ise 25 yaşındaki Türkiye’nin en genç kadın adayına, CHP üyelerinin yaklaşımının ne olacağı. Çünkü lotodan bakan çıkarmak için önce iktidar olmak, iktidar olmak için de toplumun her kesimine kucak açmak gerekiyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.