Takip Et
  • 4 Aralık 2023, Pazartesi

Aydın halkını salak mı sanıyor?

Seninle Aralık ayının ilk buluşmasını yaşıyoruz. Sorduğun onca soru, bahsettiği bir sürü konudan birini değerlendirelim. Yoksa sohbet çorba oluyor. Sana tek porsiyon sazan vereyim; Özlem Çerçioğlu ve şürekâsının AVM’de görünmesi olayını yorumlayayım.

Önce biraz hafızanı tazeleyelim. Özlem hanım 2014 yerel seçimlerinde Efeler Belediye Başkanı adaylığı için eski milletvekili Mesut Özakçan’ı bulmuştu.

Özakçan ile geçinemeyen Çerçioğlu, benim de yardımımla Mesut beyin aday olmasını engellemiş, Fatih Atay’ı kendisine kurtarıcı olarak görmüş ve aday yapmıştı.

Atay ile geçinemeyen Çerçioğlu, baskılarıyla Fatih beyi partiden istifa etmeye zorlamıştı. Atay, “Aydın’da CHP yok, Çerçioğlu partisi var” diyerek istifa etmişti.

İstifa ederken Çerçioğlu hakkında ortaya attığı asfalt yolsuzluğu iddiasının altından da naylon faturalı rüşvet çarkı çıkmıştı. Yazdık konuyu ama Aydın’da devlet kış uykusunda olduğu için soruşturan yok. Varsa da bizim haberimiz yok.

Kendi getirdiği Efeler Belediye Başkanları ile geçinemeyen Çerçioğlu yeni belediye başkanı arayışına çıktı. Önce eski vekil Metin Lütfi Baydar’ın kapısını çaldı. Baydar akıllı adam, Özakcan ve Atay’ın durumunu görünce, “Ben milletvekilliği düşünüyorum” diyerek reddetti.

Sonra eski vekil Osman Aydın’ı potaya soktu. O da, “Makedonya’da yeni yatırımlarım var. İşlerimle ilgilenmem gerekiyor” diyerek kibarca Çerçioğlu’nun Efeler Belediye Başkan adaylığı teklifini geri çevirdi.

Kendi ekibinden Barış Altıntaş ve İbrahim Gürdal gibi heveslilerle seçim kazanamayacağını bilen Çerçioğlu, sonunda aradığı ismi buldu. Aydın Baro Başkanı Anıl Yetişkin, imdadına yetişti.

Yanına Avukat Anıl Yetişkin’i, kendi atadığı il ve ilçe başkanlarını da alarak Forum Aydın AVM’ye götürdü, gezdirdi ve dolaştırdı. Çerçioğlu medyası da bu gezintiyi ilginç bir şekilde haberleştirdi.

Haberlerde Çerçioğlu ve beraberindekilerin AVM’de göründüğü yazıyordu. Yani haber yaptırmak gibi bir amaçları yok, gazeteciler tesadüfen görmüş ve “göründüler” diye yaygara koparmışlar.

Anıl Yetişkin’i çok severim. Yakın komşum, uzaktan da eniştemiz sayılır. Onu harcayacaklar diye üzülmüyorum çünkü aklı başında bir adamdır, vardır bir bildiği.

Benim üzüntüm Aydın’ın halkının durumu. Çerçioğlu, üç dönemdir değişik algı oyunları, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi söylemlerle kandırdığı halkı yeniden kandırmak için kolları sıvadı.

Önce 4,5 yıl yattığını doğrular nitelikte, “ben artık sahaya indim” diyerek çarşı Pazar dolaştı, milletin sofrasına ortak oldu ve doğal görünmeye çalıştı.

Şimdi de, “AVM’de göründü” haberleri yaptırıyor. Yani canımın içi senin anlayacağın, 15 yılını çaldığı, milyar TL’lik bütçelerin hesabını veremediği, adliyedeki odalar dolusu dosyaların sebebini izah edemediği şehrin insanını yine kandırmaya çalışıyor.

Hala bu sahte yöntemlerle seçim kazanacağını mı düşünüyor? Acaba Aydın halkını salak mı sanıyorlar? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.